Autor Societat
23 Març 2014 a 11:00

El Vallès Occidental és la comarca on més sortides han fet els Bombers durant el 2013

Comarca amb més incendis urbans

Bombers de la Generalitat

Imatge cedida pels Bombers de la Generalitat

Segons les dades facilitades pels Bombers de la Generalitat, el Vallès Occidental és la comarca on més actuacions s’han hagut de fer durant el 2013, amb un total de 6.116 sortides de diferents tipologies.

A tota Catalunya els Bombers han realitzat un total de 62.060 sortides, una xifra inferior a la del 2012, que va ser de 66.758. Un dels descensos més remarcable és el dels casos d’incendis de vegetació, els incendis urbans i l’atenció a problemes de mobilitat, com ara accidents de trànsit.

En el cas concret del Vallès Occidental, s’han fet un total de 6.116 sortides, un nombre lleugerament superior a les 6.089 de l’any 2012. Si bé en la majoria de comarques la comparativa d’ambdós anys preveu una baixada de sortides, en el cas del Vallès Occidental se n’han fet 27 més respecte de l’any anterior.

Pel que fa a les dades de tota Catalunya, els incendis de vegetació s’han reduït un 22% del 2012, any en què hi va haver una extrema sequera i grans incendis forestals. En el cas d’incendis en zones urbanes la reducció ha estat d’un 11%, és a dir, 1.488 serveis menys.

Al Vallès Occidental es van comptabilitzar fins a 422 incendis de vegetació enfront dels 508 que es van produir el 2012. En el cas dels incendis urbans, el Vallès Occidental és la comarca on més se n’han produït de tota Catalunya, amb un total de 1755, per sobre del Baix Llobregat (1329) i el Barcelonès (1033). En destaquen els incendis en contenidors de residus, gairebé el doble de la segona comarca amb més nombre, els incendis en edificis (499) i els incendis en vehicles a l’aire lliure no accidentats (230). Cal destacar també els 64 incendis en ubicacions industrials o magatzems, ja que la segona comarca amb més focs d’aquests tipus és el Baix Llobregat amb 43 incendis, 19 menys que el Vallès.

En el cas de les actuacions lligades a la mobilitat per accidents de trànsit el descens a Catalunya ha estat del 8’6%, s’han fet 741 sortides menys. Tot i així hi ha hagut dos serveis que han augmentat: les assistències tècniques urgents (3’6% més que el 2012) i els serveis de salvament al medi natural (augmentat un 1%). Al Vallès Occidental s’han realitzat 51 rescats al medi natural, per darrere del Ripollès, la Vall d’Aran, l’Alt Empordà i l’Anoia.

Switch to mobile version