Autor Ensenyament
31 Març 2014 a 14:30

El Taller Triangle, un espai públic per deixar volar la imaginació

Els infants de Sant Cugat tenen un recurs on desenvolupar l’esperit lliure i creatiu

 

Alumnes Taller Triangle

Foto: Xavier Boix

Coneixeu el Taller Triangle? Fa molts i molts anys que funciona a la Casa de Cultura, gairebé 30, i hi han passat centenars de nens i nenes de Sant Cugat, que hi han après a fer volar la imaginació a través de la relació amb els materials, l’observació de l’entorn i les diferents propostes que els fan el fantàstic equip de mestres que hi ha. En aquest moment hi podeu trobar l’Oriol, la Lola, la Gemma, l’Eva, la Cèlia, la Georgina i en Martí, que són qui transmeten la seva tècnica als nens i nenes de 4 a 14 anys, que són les edats entre les que s’hi pot anar. Aquest és un servei públic municipal, d’aquests “impropis” però cada cop més necessaris i més tenint en compte com venen de maldades les lleis educatives del país.

Els nens i nenes s’organitzen en grups i fan d’una hora i mitja a dues hores a la setmana, depenent de l’edat i assisteixen de forma rotativa a cadascun dels tallers següents: taller de construcció, de línia i color i, d’imatge i matèria. Com a servei municipal que és depèn de l’ajuntament i, per tant, el seu preu és públic i l’aprova el ple de l’ajuntament i està entre els 35 i el 46 euros mensuals, amb el material a part.

Com a exemple de les activitats que s’hi fan, en aquest darrer mes el Taller Triangle ha participat amb el Punt Verd del centre en un taller gratuït anomenat “metamorfosi d’un envàs”, partint d’una obra de l’artista Eulàlia Valldosera, que utilitza contenidors d’envasos i que juga amb la llum i les seves ombres, com a font d’inspiració. Podeu veure l’experiència en aquest enllaç.

Fins el proper 10 d’abril els nenes i nenes del Taller Triangle són els protagonistes d’una exposició a la Biblioteca Gabriel Ferrater, una exposició sobre CABANES. Aquesta exposició és el resultat del treball del concepte refugi i d’aquest han sortit un seguit de cabanes i refugis que podeu veure en aquest equipament municipal. A més hi ha un petit espai on poder-s’hi amagar. En aquest enllaç podeu veure-hi les fotos però el millor és anar a la Biblioteca i veure-ho en directe.

I la darrera experiència és l’ocupació de la Casa de Cultura. Aquest projecte l’han fet els més grans del Taller Triangle a partir de la reflexió sobre com es pot ocupar un espai, com es pot intervenir en un espai buit, a partir també de l’estudi de diferents artistes. Van preparar un seguit de projectes, maquetes, dossiers i el treball final. Tot plegat una feinada de 6 sessions que ha deixat la Casa de Cultura ben xula!.

I no us penseu que s’acaba aquí la història perquè si els nois i noies de 14 anys volen continuar tenen la possibilitat de fer-ho al Taller Artefakte, taller jove d’Entretallers – que és la xarxa que engloba tots els ensenyaments artístics municipals – per majors d’aquesta d’edat, també a la Casa de Cultura. En aquests moments també podeu gaudir d’una exposició dels nois i noies d’aquest taller a la mateixa Biblioteca Gabriel Ferrater, a l’espai “Vitrina” sobre el còmic.

Switch to mobile version