Autor Cultura
26 Març 2014 a 18:05

El Dia del Teatre, aquest any, des de baix

Totes les companyies de la ciutat unides per fer gaudir la ciutat

 

Dia Mundial del Teatre a Sant Cugat

Dia Mundial del Teatre a Sant Cugat // Imatge cedida

A diferència d’anys anteriors, com l’any passat en que la celebració es va basar en un acte al Teatre Auditori que consistia en les representacions de T’odio amor meu per part dels alumnes de l’escola Platea i de Les Xandrines amb l’obra Dones 3.0, d’un descompte del 50% per les obres de la temporada si és compraven aquell dia i la representació d’Oleanna de David Mamet per Ramon Madaula i Carlota Olcina, amb un “Parlem de…” posterior amb els actors i el seu director David Selvas. Aquest any el Dia Mundial del Teatre es celebra durant tres dies, del dijous 27 al dissabte 29, amb una vintena d’activitats organitzades per la Taula d’arts escèniques de la ciutat, reivindicant la importància de les arts escèniques.

Ahir es va fer la presentació del programa al Teatre Auditori per part d’una bona representació dels seus protagonistes, les entitats de teatre més actives de Sant Cugat, que plantegen una programació sorgida del treball col·laboratiu de la Taula de participació. Aquest any també el Teatre Auditori oferirà a meitat de preu les entrades dels seus espectacles el dijous de 7 a 12 de la nit.

Comença la celebració dijous a les 19 hores amb la Lectura a càrrec de Les Xandrines a la Plaça Octavià del Manifest del teatre i un tastet de l’espectacle Dona Sàpiens. Mitja hora més tard, la directora local, Dolors Vilasarau començarà el cicle de Tertúlies amb amics de Pedra i Sang parlant del Teatre justament, amb una reflexió sobre la precarietat laboral, no pas artística, que viu el teatre en aquests moments. Parlarà de com la crisi s’està acarnissant amb la Cultura i les seves conseqüències i de la situació del teatre a Sant Cugat. Aquest acte es fa a El Mesón, tal i com vàrem avançar i és aconsellable reservar entrada. A la nit, al Casal de Joves Torreblanca, la Companyia Planeta Impro, després de 12 anys representant espectacles d’improvisació arreu del món, presenta un espectacle en català i dedicat 100% a Catalunya, en el que ens podrem riure de tots nosaltres i de tot el que ens envolta: Improshow.cat. L’entrada a taquilla a 8 euros, 5 euros amb reserva.

I divendres, dos espectacles més. Un al Teatre Auditori, a les 21 hores, amb T de teatre, Dones com jo. I l’altre a al Casal de Mira-sol amb el Grup de Teatre de Mira-sol que representarà “El criat de dos amos”, de Carlo Goldoni, a la mateixa hora, també l’endemà dissabte.

Dissabte arribarà el plat fort. Els espectacles de carrer. Durant tot el matí en 4 escenaris diferents diverses companyies representaran “tastets” d’obres teatrals. Els escenaris estaran ubicats a la Plaça de la Vila, la Plaça de Barcelona i al Mercat de Torreblanca. Els horaris seran des de les 11 del matí fins les 13:15 hores que començarà la darrera representació. I les companyies que les oferiran seran les següents:

  • Teatre Espiral. Tastet de La Monyos, de Nicasi Camps
  • In-Fusió Teatre. Parlem de Vinyoli, música i veu per als poemes de Joan Vinyoli
  • Fila Zero. Tastet de La comèdia de l’olla, de Plaute, versió de Guillermo Ayesa
  • Mira-sol Teatre. Tastet d’El metge a garrotades, de Molière.

A la Casa de Cultura en dos passis diferents – a les 11:45 i a les 13:15 – la Galeria de Poetes representarà Marta, la Dona. Recital de poemes de Miquel Martí i Pol i de Joan S. Alós amb acompanyament de piano. També hi haurà actuacions itinerants a càrrec dels Tallers de teatre Sílvia Servan, la Companyia Patawa i Can Ninot per tres circuits diferents que passaran per la Plaça de la Vila – Rambla del Celler – Carrer Sant Bonaventura i Plaça de Barcelona (Circuit 1), Plaça de Barcelona – Carrer Sant Bonaventura – Carrer Sant Bonaventura – Rambla del Celler – Mercat de Torreblanca (circuit 2), Mercat de Torreblanca – Rambla del Celler – Passeig Francesc Macià – Carrer de la Torre – Plaça Octavià – Casa de Cultura (circuit 3) i Casa de Cultura – Plaça Octavià – Carrer del Carme – Plaça de la Vila (circuit 4), des de les 11 a les 13 hores.

Podeu llegir el manifest del Dia Mundial del Teatre aquí

Díptic Dia Mundial Teatre Sant Cugat 2014

Switch to mobile version