Autor Cultura
9 Març 2014 a 10:30

Convocatòria pel premi Espai A al Millor projecte escènic multidisciplinari i amateur de Catalunya

El premi, 6.000 euros i estrenar a la Fira Meditarrània de Manresa

Logo de l'Espai A

Logo de l’Espai A // Imatge del web de l’Espai A

El dilluns passat es va obrir la convocatoria per participar al Premi Espai A, dirigit a les associacions de carácter amateur que presentin un projecte escènic. Els criteris de valoració són l’interès artístic, la qualitat de la proposta, la multidisciplinarietat i la viabilitat.

La data límit que tenen les companyies per presentar els seus projectes és el 2 de maig. El premi consisteix en una dotació económica de 6.000 euros per tal de materialitzar l’espectacle, així com la possibilitat de esternar-lo a la Fira Mediterrània de Manresa d’enguany que es celebrarà del 9 al 12 d’octubre.

A més, l’espectacle també es representarà als ateneus que formen part de l’Espai A, i durant el procés de materialització del projecte, el grup guanyador disposarà de l’assessorament d’un professional que els orientarà en tots els aspectes artístics.

Per tal de garantir la multidisciplinarietat, s’ha permès que els grups puguin implicar-se amb d’altres associacions per presentar així una proposta conjunta.

Un altre dels requisits del projecte és que ha d’estar basat en una peça teatral a escollir entre “Terra Baixa”, d’Àngel Guimerà; “La Rambla de les Floristes”, de Josep Maria de Segarra; “Aigües ecantades”, de Joan Puig i Ferreter, o bé “Antaviana”, de Pere Calders i Dagoll Dagom.

L’Espai A és un circuit d’arts escèniques amateurs creat l’any 2011, que uneix esforços de diversos agents culturals del país, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i amb la col·laboració del Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires.

Des de fa tres anys, l’Espai A genera un circuit estable per als espectacles amateurs. Enguany es du a terme la tercera edició en la qual hi ha programades més de cinquanta actuacions que es poden veure fins a l’1 de juny en una quinzena d’ateneus de Catalunya. D’aquesta manera l’Espai A omple els ateneus de catalans amb espectacles selccoinats a partir de criteris de qualitat artística que aquest any formaran part de la programació de la 17a Fira Mediterrània de Manresa.

Per a més información sobre les bases del premi com tota la programació es pot consultar el web de l’Espai A.

Switch to mobile version