Autor Entitats
14 Març 2014 a 17:08

Club Muntanyenc Sant Cugat, qui ha dit crisi?

L’assemblea celebrada ahir es desenvolupa sense cap problema

 

Assemblea CMSC

Assemblea CMSC // Foto: Xavier Boix

Si començava la setmana amb l’ensurt de la dimissió del vicepresident segon de l’entitat, en Manel Soler, que de fet estava ja prevista un any abans, ahir l’assemblea de socis i sòcies del Club Muntanyenc va ser una bassa d’oli. Una reunió, en la que vàrem ser presents, que significa un pas més en el camí de l’enfortiment intern i la projecció externa de l’entitat amb més carnets de Sant Cugat. Durant la setmana s’havia especulat des d’algun mitjà en que podia haver una crisi institucional i això no passava desapercebut per un mitjà com el nostre que vol estar amatent al que es viu en les entitats de la nostra ciutat.

Va començar la reunió, a la que van assistir 40 persones, amb l’agraïment de la Junta directiva, encapçalada pel president Francesc Cruces, a la tasca que durant els darrers vuit anys ha fet el gerent de l’entitat, en Marc Dinarès, que fa unes setmanes comunicava els seu desig de deixar la seva responsabilitat per tal de canviar d’aires des del punt de vista professional, tal i com va confirmar en el seu comiat al final de la reunió davant els socis i sòcies presents. Tot seguit, el president va informar de la notícia, ja sabuda, de la dimissió d’en Manel Soler, al que també va agrair la dedicació en tot el procés de negociació amb l’Ajuntament i el canvi de local. En aquest apartat el president va reconèixer la diferència de criteris entre ambdós i que recollia en part la proposta que llençava en la seva carta de dimissió en Soler de “rejovenir” la direcció del CMSC.

Aquesta va ser una de les parts més importants de la reunió d’ahir doncs, l’explicitació per part de la junta actual de quin serà el procés fins el final del seu mandat. Ja ens ho havia avançat en l’entrevista que li havíem fet en aquest mateix mitjà al Francesc Cruces. L’actual Junta seguirà fins el febrer del 2016 tal i com preveuen els estatuts del CMSC, basant-se en la Llei de l’Esport. Així doncs, el procés electoral per escollir el relleu començaria l’estiu del 2015. El president del Muntanyenc va afirmar en la seva intervenció que en els darrers anys “el club ha estat molt focalitzat en els temes econòmics i amb el nou local s’assolirà l’estabilitat i hi haurà nous reptes i motivacions, ens hem replantejat seguir fins el final però no és aconsellable fer ara canvis sinó donar entrada a nova gent a la junta, de gent jove i començar una nova etapa ordenada i estable”. Aquesta reestructuració, que es portarà a l’aprovació de la Junta directiva del mes d’abril, ja es farà seguint el Pla Estratègic 2014 – 2016 que preveu que sigui per àmbits de treball.

En aquesta assemblea, a més, es van aprovar un seguit de qüestions importants com ara la liquidació del pressupost del 2013 i el pressupost definitiu del 2014 un cop tancat l’acord amb l’Ajuntament. De la liquidació del 2013 destaca un superàvit de 219 mil euros fruit de la venda de la seu de la Plaça de la Vila. De no haver estat així hagués hagut un petit dèficit al Club. Les subvencions s’han reduït aquest any un 15% i els ingressos per activitats han augmentat el mateix percentatge. El benefici brut per la venda de l’edifici del Muntanyenc ha estat finalment de 292 mil euros.

Pel que fa al pressupost del 2014, es va aprovar per unanimitat, com la resta de punts – excepte la liquidació on va haver una abstenció – amb una previsió d’ingressos de 729 mil euros i de 708 mil euros de despeses. En el pressupost hi ha un canvi important respecte l’anterior en el capítol de personal donat que s’ha passat de més de 300 mil euros a uns 180 mil d’enguany per la marxa del club de la secció de gimnàstica rítmica sobretot. També hi ha una baixada important pel que fa a les quotes dels socis de 40 mil euros.

En aquest sentit però el Club Muntanyenc està fent diferents accions per encarar el futur. Per un costat té preparat un Pla Estratègic, dissenyat per totes les seccions, que serà el full de ruta del futur. Es pretén a més donar-li un caràcter d’obra social més potent a la Fundació del CMSC. Ahir es va presentar al Manel González com a director esportiu de l’entitat amb l’objectiu d’aconseguir major unitat de les seccions esportives del club, més identitat esportiva, més transversalitat i equilibri. En definitiva, millor tasca esportiva dels que ja hi són i més raons perquè puguin apropar-s’hi més esportistes. La tasca de gestió s’ha afinat molt en els darrers anys, fruit d’això ha estat, per exemple, que les obres de la nova seu només s’han desviat un 3,5% i en el balanç d’aquesta gestió, que pot ser consultat per tothom que ho vulgui, es pot veure com ha baixat un 13% el número de socis – per l’efecte de la marxa de l’equip de gimnàstica rítmica sobretot – però, en canvi, ha hagut més de 300 altes durant el 2013.

Ahir també es va confirmar que el proper 26 d’abril es farà la inauguració oficial de la nova seu amb un programa que comptarà amb la participació de les entitats de cultura tradicional i popular de la ciutat, que portaran a la gent de l’antiga seu al Carrer Sant Bartomeu. I es farà el mateix dia el sopar de commemoració del 70è aniversari del Club Muntanyenc que es celebra l’endemà, el 27 d’abril. El nou gerent, que substituirà en Marc Dinarès, serà el Jaume Pujol, soci del Club també, enginyer industrial i especialista en qüestions financeres i del tercer sector social i que ha estat una de les persones valorades en el procés de selecció obert després de l’anunci de la marxa de l’actual gerent. Tindrà molta feina però ben diferent de la que ha tingut fins avui el Marc. 

Switch to mobile version