Autor Política
19 Març 2014 a 13:27

Augmenten el 80% les partides a les persones

La Diputació de Barcelona vol reforçar les beques menjadors

Foto: Joan Murcia

Foto: Joan Murcia

Ahir es va reunir el Consell Comarcal del Vallès Occidental per explicar les novetats del Catàleg de serveis 2014 i el suport econòmic i tècnic que la Diputació destina a la comarca. L’acte va anar a càrrec de Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, que va explicar que el nou Catàleg de serveis 2014 s’incrementa un 32% respecte al de l’any passat i que han comptat amb un pressupost de 53’9 milions d’euros. A més, es posen a disposició dels ajuntaments i ens locals de la demarcació 217 recursos per tal d’oferir uns serveis de qualitat als ciutadans.

És per això, que el president va afirmar que “hi ha serveis que fa uns anys es necessitaven i ara ja no”. “El que hem intentat en el 2014 és incrementar el pressupost perquè es necessitaven més recursos. S’ha fet un gran esforç des de la pròpia casa per alliberar recursos”. També va senyalar que “Més del 80% del catàleg de serveis es destina a serveis socials, atenció a les persones, i foment de l’ocupació, que és el que ens demana la gent”.

A més, van estar presents la presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pepita Pedraza, i el vicepresident tercer i diputat per a la Cooperació Local, Joaquim Ferrer, que va declarar respecte a les beques menjador que “nosaltres hem posat els recursos amb la proporció que té la Diputació de Barcelona, per fer una col·laboració i arribar al màxim de gent necessitada. A més, estem convençuts que el 2014 tindrem una xifra addicional perquè els ajuntaments puguin destinar a aquestes necessitats de les beques menjadors”.

El pressupost del Catàleg es concentra en l’oferta de l’Àrea d’Atenció a les Persones i de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. Concretament, més del 50% del pressupost del Catàleg es destina a donar cobertura a l’oferta de recursos de l’Àrea d’Atenció a les persones. És per això, que l’objectiu és obtenir un compromís de qualitat per adaptar al millor possible els serveis i recursos a les necessitats reals dels governs locals.

Switch to mobile version