Autor Política
16 Març 2014 a 10:00

165 milions per al manteniment de la xarxa viària

Les tasques de conservació abastaran uns 5.300 quilòmetres

Imatge del web Wikimedia Commons

Imatge del web Wikimedia Commons

El Govern ha aprovat una inversió, d’abast pluriennal, de 165,5 milions d’euros per al manteniment de les carreteres gestionades per la Generalitat. La partida es destinarà a les tasques de manteniment de prop de 5.300 quilòmetres de carreteres a tot el territori i a l’operativitat dels túnels i del Centre de Control de Carreteres. Es preveu que les actuacions, amb un termini d’execució de 36 mesos, comencin el juliol vinent.

La inversió prevista de 124 milions d’euros repartida entre 17 àmbits de conservació de carreteres distribuïts per tot Catalunya. Les actuacions que s’impulsen tenen volen garantir un nivell òptim de servei de la xarxa viària i afavorir la seguretat mitjançant la conservació dels elements constitutius de cada carretera, com el control i manteniment de l’estat de la calçada, la senyalització vertical i horitzontal, les barreres de seguretat o l’abalisament.

Les actuacions més pròximes al Vallès es realitzaran a les comarques barcelonines amb un valor de 37,6 milions d’euros i a Sabadell amb un pressupost de 5,3 milions d’euros i comprenent, entre d’altres, l’N-150, la C-1413a, l’N-141c i la B-121.

També s’ha previst una partida específica de 41,7 milions d’euros per garantir la funcionalitat dels sistemes de gestió del Centre de Control de Carreteres, ubicat a Vic, encarregat del manteniment, vigilància i control dels túnels de la xarxa viària i dels seus accessos, així com del seguiment sobre incidències a les carreteres de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

Switch to mobile version