Autor Ensenyament
19 Febrer 2014 a 14:21

S’acaba el termini pels treballs de recerca “Manuel Vázquez Montalbán” i “Joan Auladell”

Aquest divendres és el darrer dia i cal presentar-los a la Casa de Cultura

Manuel Vázquez Montalbán

Foto: Blog “Al Margen” de Manuel Rico, CC

Com cada any, i amb aquest ja en van nou, la Comissió Memorial Manuel Vázquez Montalbán de la Fundació Sant Cugat convoca el “9è. Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Manuel Vázquez Montalbándestinat a reconèixer aquells treballs de recerca de l’alumnat de Batxillerat dels centres d’educació secundària de Sant Cugat del Vallès que siguin realitzats de forma individual o en grup i que s’hagin dut a terme al centre on estan inscrits, durant el curs 2013-14.

La temàtica, el contingut i l’extensió dels treballs és lliure. Ha de ser, però, una recerca emmarcada en qualsevol de les matèries curriculars, o bé que estigui plantejada de manera interdisciplinar, segons el que estableix l’ordenació curricular de Batxillerat en qualsevol de les seves modalitats: Arts, Ciències de la Naturalesa i de la Salut, Humanitats i Ciències Socials i Tecnologia.

La convocatòria incorpora, a més a més, el Premi Joan Auladellal millor treball de temàtica local. Aquest premi és proposat i dotat pel GEL (Grup d’Estudis Locals) i té com a objectiu evocar la figura d’aquest historiador local.

Les bases del Premi es poden consultar en el següent enllaç. Una de les primeres finalitats d’aquest premi és mantenir viu el llegat intel·lectual i ètic de Manuel Vázquez Montalbán, tot promovent entre el jovent els valors que van informar la seva vida i la seva obra. Per tant, entre els treballs que presentin una qualitat científica similar, el jurat seleccionarà preferentment aquell o aquells que millor incorporin aquests valors: una ciència i un coneixement compromesos amb la societat, amb un desenvolupament i un progrés justos. En aquest sentit, el treballs presentats podran anar acompanyats d’una breu introducció -màxim un full-, en la qual l’autor o autors reflexionin sobre la rellevància del seu treball en aquest sentit.

A finals de maig es farà un acte d’homenatge a Manuel Vázquez Montalbán obert a tothom, en el qual es farà públic el veredicte del jurat, es lliuraran els premis i es farà alguna intervenció en la qual algú del jurat glossarà el treball premiat i la figura de MVM. En aquest acte es presentarà l’edició del treball guanyador en l’edició anterior. Es poden consultar els treballs guanyadors d’edicions anteriors en la web del Memorial MVM.

D’entre tots els treballs presentats se’n seleccionaran cinc que seran els finalistes. Entre els finalistes se n’escollirà un, que serà el guanyador. El Premi del guanyador consistirà en la publicació del treball, l’any següent, la dotació econòmica de 400 euros a l’autor o autors i el lliurament a l’autor o a cadascun dels autors d’un diploma acreditatiu. El Premi dels altres quatre finalistes consistirà en la dotació econòmica de la suma de 150 euros a l’autor o autors de cada un dels treballs i el lliurament a l’autor o a cadascun dels autors d’un diploma acreditatiu.

El jurat seleccionarà també el millor treball de recerca que tracti de temàtica local o relacionada amb el municipi de Sant Cugat del Vallès, al qual es concedirà el “Premi Joan Auladell“. Aquest premi podrà ser acumulable amb el Premi MVM o amb un dels seus accèssits, segons decisió del mateix jurat. Aquest premi consistirà en la dotació econòmica de 300 euros a l’autor o autors d’aquest treball, la publicació del treball en la revista Gausac i el lliurament a l’autor o a cadascun dels autors d’un diploma acreditatiu.

Switch to mobile version