Autor Economia
25 Febrer 2014 a 12:30

Presentació d’un estudi sobre el retorn de l’emigració a la Cecot

Es farà el proper dijous a les 10h

cecot

El proper dijous, 27 de febrer, tindrà lloc a l’Aula Magna de la Cecot (c. Sant Pau, 6. Terrassa) la presentació de l’estudi Polítiques i mesures per a fomentar el retorn en un context d’emigració. L’acte, començarà a les 10h amb la benvinguda i el balanç 2013 de la Fundació Institut i Comercial, a càrrec del president de la fundació, Josep Armengol. A continuació, es procedirà a presentar les principals conclusions de l’estudi sobre Polítiques i mesures per a fomentar el retorn. L’exposició anirà a càrrec de la directora de la Fundació Cecot Persona i Treball, Anna Delclòs.

L’estudi l’han realitzat tècnics de Cecot Persona i Treball, i analitza aspectes com les dades migratòries; l’impacte que té l’emigració sobre el país emissor, des del punt de vista econòmic i del mercat laboral; i estratègies que es poden adoptar per tal que l’emigració aporti la seva millor faceta al país emissor. A més, també tracta les accions i serveis que existeixen a Catalunya i a Espanya per a promoure el retorn i gestionar la diàspora; i les experiències desenvolupades en altres països en relació a la bona gestió de l’emigració i les polítiques de foment del retorn de persones emigrades.

 

Switch to mobile version