Autor Societat
22 Febrer 2014 a 11:00

L’SCT formarà a les empreses per evitar els accidents de trànsit durant la jornada laboral

Representen un 33,20% del total de sinistres a Catalunya

sct esade

Imatge cedida pel Servei Català de Trànsit

Dimecres es va celebrar la jornada Responsabilitat empresarial i seguretat viària. Fins on arriben les obligacions de l’empresari en matèria de prevenció?,  organitzada per ESADE.

En aquesta, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, va destacar que la reducció dels sinistres viaris in missio és una de les prioritats que s’ha marcat el SCT per poder continuar reduint els accidents de trànsit a Catalunya. Segons va indicar, l’any 2012 varen haver 10.592 víctimes per accident de trànsit en desplaçaments motivats per la feina a Catalunya. D’aquestes, 8.150 persones en els trajectes d’anada i tornada laboral (in itinere),  i 2.442 en desplaçaments motivats per la pròpia feina (in missio). També va subratllar que la xifra “representa un 33,20% del total d’accidents de trànsit a Catalunya, i un 14,1% del total dels accidents de treball amb baixa”.

El mateix director, va anunciar que el pròxim mes de març es crearà un Grup de Treball sobre Seguretat Viària Laboral on hi haurà representats tots els sectors implicats. L’objectiu d’aquest és promoure, des de la coresponsabilitat, la seguretat viària en l’entorn laboral, tant en els desplaçaments in itinere com in missio. Es preveu així la reducció de la sinistralitat viària a l’entorn laboral per contribuir a la consecució de l’objectiu del Pla estratègic 2014-2020 de reducció d’un 50% de les víctimes mortals respecte l’any 2010.

Isern també va declarar:  “per millorar la seguretat viària laboral cal fer un front comú entre ambdós àmbits, un repte que suposa coresponsabilitzar les institucions públiques, el món de l’empresa, els treballadors i tota la societat civil en general” i ha afegit que “la formació dels treballadors en l’àmbit de la seguretat viària és una aposta decidida del Govern de la Generalitat per aquest mandat”.

Segons dades de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament d’Empresa i Ocupació, durant el 2013 s’ha experimentat un augment dels accidents de treball declarats com accidents de trànsit in missio de més d’un 5%, mentre que en la població general les dades de sinistralitat viària continuen baixant progressivament, incloses les dels desplaçaments in itinere.

Switch to mobile version