Autor Cultura
27 Febrer 2014 a 18:00

L’Orquestra Simfónica del Vallès serà l’encarregada de reestrenar la ‘Santa Espina’

Barcelona Capital de la sardana

Imatge del web de l'OSV

Imatge del web de l’OSV

La Santa Espina interpretada  per l’Orquesta Simfònica del Vallès marcarà la inauguració oficial de la Capitalitat de la Sardana, que enguany serà Barcelona. Un extens programa, amb més de 100 actes, donarà el tret de sortida a un projecte que busca ser referència en el marc de la dansa catalana i la sardana.

El Fossar de les Moreres i l’avinguda de la Catedral acolliran els primers actes festius el proper 8 de març a les 11.30h i que inclourà el lliurament de la bandera de la Capitalitat, que serà cedida per Arenys de Munt, actual Capital de la sardana 2013.

Un dels punts forts serà la reestrena de la rondalla de la ‘Santa Espina’ en una versió que pretén ser vàlida per a concert i que s’ajuntarà amb un grapat d’actes que es duran a terme en motiu del tricentenari del 1714. Raul Gimeno, director de l’Orquestra, serà l’encarregat de dirigir la partitura original escrita per a orquestra simfònica. Els tres rols de l’obra estaran interpretats per grans solistes vocals: la mezzosoprano terrassenca Anna Alàs, el tenor Daviv Alegret i el baríton Enric Martínez-Castignani.

 

Switch to mobile version