Autor Política
27 Febrer 2014 a 18:39

‘Lluita obrera ahir i avui: de Pegaso a Panrico’, ICV relliga la història

L’acte es farà aquest divendres 28 a la Casa de Cultura

Cartell Acte

Cartell Acte // Imatge cedida

Demà divendres 28, a les 19:30h, a la Casa de Cultura, ICV Sant Cugat organitza un acte en solidaritat amb la lluita dels treballadors i treballadores de Panrico, en vaga indefinida des del passat mes d’octubre. Durant l’acte hi haurà la possibilitat de fer una aportació econòmica a la caixa de resistència dels treballadors i treballadores de Panrico.

En aquest acte es projectarà el documental ‘Generació Pegaso‘ dirigit i escrit per Isabel Andrés Portí. Aquest film es va estrenar al Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus l’any 2012 i va estar nominat el mateix any com a millor documental al Festival de Xangai TV i al Festival Internacional de Documental de Taiwan. ‘Generació Pegaso’ explica la lluita que treballadors i treballadores d’una de les fàbriques més importants de la dictadura franquista, la Pegaso, van dur a terme pels drets democràtics i la millora de les condicions laborals a la fàbrica on treballaven durant els últims anys de la dictadura franquista. Els protagonistes del documental van organitzar les seccions de CCOO i PSUC, sindicat i partit, llavors clandestins. Van arriscar les seves vides i el benestar de les seves famílies per la lluita per les condicions laborals dels treballadors i treballadores. Alguns van patir la presó, d’altres van haver d’amagar-se i tots van ser acomiadats de la feina. Només gràcies a la forta amistat que els unia i la solidaritat dels companys van aconseguir superar els obstacles i convertir la Pegaso en una empresa pionera en l’assoliment de drets a finals dels setanta del segle XX.

‘Generació Pegaso’ és la història d’una reivindicació molt actual atès el context de crisi i de retallades i pèrdua de drets laborals com la que s’està patint. Després de la projecció del documental hi haurà un debat amb un protagonista del Documental i amb representants dels treballadors i treballadores de la planta de Panrico de Santa Perpètua de la Mogoda.

Switch to mobile version