Autor Entitats
3 Febrer 2014 a 8:00

L’Associació Multicultural Sant Cugat surt al carrer per fer difusió

Parlem amb el seu coordinador Diego Castelo

 

Associació Multicultural Sant Cugat

Foto: Xavier Boix

L’Associació Multicultural Sant Cugat ha sortit aquest dissabte al carrer, malgrat el mal temps, per tal de donar a conèixer entre el veïnat de Sant Cugat el seu projecte i les seves activitats. Amb una taula informativa als Quatre Cantons una colla de representants de l’entitat van estar tota la tarda lliurant informació de l’entitat i publicacions sobre les polítiques que porta a terme l’Ajuntament de Sant Cugat pel que fa a nova ciutadania.

El nostra mitjà hem estat allà i hem parlat amb el seu coordinador, en Diego Castelo, i aquestes són algunes de les reflexions que ens ha fet sobre la seva realitat i les propostes de futur que proposen a la gent que viu a Sant Cugat i que provenen de països estrangers.

Avui sortiu al carrer a informar als i les vostres conciutadans, quin és l’objectiu?

Hoy hemos decidido informar a los nuevos residentes y a la población en general de las actividades realizadas y las que realizaremos en el 2014. Por ejemplo, la próxima será el 18 de marzo, dia en el que daremos la bienvenida al cónsul general de Paraguay al que pondremos en contacto con la comunidad paraguaya de la ciudad. Haremos un acto parecido al que hicimos hace unos días con el de Ecuador. También estamos informando de las actividades que realizamos los miércoles de 19 a 21 horas y los jueves de 20:30 a 22:30 horas en la Casa de Cultura

A quin tipus de “col·lectiu” us dirigiu?

Esto es importante que se conozca, “nuevos residentes” engloba a todos y, además damos información tambien a los santcugatenses porque queremos promover la diversidad. Queremos mejorar la diversidad no solo a nivel cultural sino tambien social”.

També doneu algun tipus de suport a nivell jurídic o de qüestions com els temes d’estrangeria?

Si, damos información de lo que se hace en la Casa Mónaco, del asesoramiento jurídico, de los temas consulares, de violencia de género, de temas como donde está el SOM,… o también de una cuestión que afecta a los ciudadanos ecuatorianos porque el único consulado que lo tiene es éste, que es el retorno voluntario”.

I com es pot associar un ciutadà estranger a aquesta associació?

Ésta es una asociación sin ánimo de lucro que funcionamos sin cuota. En la actualidad contamos con 150 socios, de los que somos activos, trabajando y repartiéndonos labores, unos 30. Nos reunimos en asamblea una vez al mes y la directiva se reune una vez a la semana. Nuestro objetivo es que haya gente de procedencia diferente, tal y como pasa ya en la actualidad. Hay mucha diversidad en la asociación aunque abunda la latinoamericana, pero hay marroquíes, paquistanis,…”.

L’Associació Multicultural de Sant Cugat pretén fomentar la diversitat des de la seva creació en el 2007. Com a entitat registrada tant a la Generalitat com a l’Ajuntament aspira a participar en les activitats habituals de la ciutat i aquest any ja compta participar amb acte propi a la Festa Major.

Switch to mobile version