Autor Societat
22 Febrer 2014 a 12:00

L’Aeroport de Barcelona- El Prat disminueix el consum energètic durant el 2013

Per la reducció de la il·luminació a terminals en hores sense trànsit aeri

aeroport el prat

Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

L’Aeroport de Barcelona- El Prat ha aconseguit disminuir el seu consum de recursos energètics gràcies a la optimització que va fer en la gestió d’aquests durant el 2013. Tot i que es va produir un lleuger creixement de passatgers, un 0,2% anual més respecte l’any 2012, la majoria d’indicadors assenyalen que la terminal ha reduït el seu consum energètic. Això es tradueix en que la instal·lació de l’Aeroport ha estat més eficient, ja que ha utilitzat menys recursos per a servir a més persones.

El consum de Gas Natural a l’aeròdrom barceloní va disminuir en un 42% – passant de 2,9% milions de m3 l’any 2012 a 1,7 milions l’any passat. Els principals motius d’ aquest estalvi són la implantació del Reial Decret 1826/2009, encarregat de regular la temperatura dels espais públics que necessiten climatització, amb un control horari de la calefacció en els moments del dia que la Terminal té una baixa ocupació; un increment de la temperatura mitjana durant els mesos freds de 2013; i un control continu en el rendiments dels equips de generació.

El consum elèctric durant l’any passat ha estat un 3% menor que el de 2012, passant de 183,8 milions de kWh el 2012 a 178,7 milions de kWh el 2013. Disminució aconseguida gràcies al R.D. 1826/2009 i a la reducció de la il·luminació a les terminals durant les hores sense trànsit aeri. A més, també s’ha d’apuntar com a causa la continuada confiança de l’aeroport en nous equips i tecnologies, com per exemple la tecnologia LED en il·luminació, orientades principalment a augmentar l’eficiència energètica de les seves instal·lacions.

Aquestes mesures d’estalvi energètic es van començar a aplicar l’any 2010, i des d’aleshores l’Aeroport ha reduït el seu consum elèctric en un 13,3%, el que significa un estalvi de 25 milions de kWh, quantitat corresponent al consum mitjà anual d’un municipi amb aproximadament 20.000 habitants.

D’altra banda, el consum de l’aigua també ha disminuït, i ha passat de 1.316.395 m3 el 2012 a 1.102.615 l’any 2013, el que suposa una disminució d’un 16% en termes totals. Les principals causes d’aquesta disminució en el consum d’aigua han estat la reducció de possibles fuites per millores a la xarxa de distribució i la disminució de l’aigua utilitzada en el reg, gràcies a que ha sigut un any amb bons registres de pluviometria.

Switch to mobile version