Autor Política
28 Febrer 2014 a 13:48

La Plataforma “Es Familia” o com explicar les polítiques del PP de forma pedagògica

El Partit Popular vol mobilitzar les seves bases per fer arribar “el missatge” a la ciutadania

 

Jorge Carreras i Antoni Bosch

Jorge Carreras i Antoni Bosch // Foto: Xavier Boix

Aquesta setmana el Partit Popular de Sant Cugat ha presentat a la Casa de Cultura la plataforma “Es Familia“, una eina al servei dels seus militants i seguidors per tal de facilitar-los arguments per fer arribar a la ciutadania en general que el PP s’ocupa de l’economia però també de les persones. Aquesta plataforma gira al voltant d’una web i s’ha creat des de la direcció de la formació política de la provincia de Barcelona, encapçalada pel seu president Antoni Bosch, que va ser a la nostra ciutat per explicar-la personalment a les més de 30 persones que es van aplegar dimecres a la nit a l’auditori del centre cívic.

Segons Antoni Bosch, aquesta plataforma s’ha dissenyat pel benestar social i per defensar els eixos fonamentals de les polítiques del PP. En la seva intervenció, feta totalment en castellà com la que va fer després en Jorge Carreras, portaveu del Grup Municipal, va parlar de la família com eix principal de la societat, sense la que no podria existir i de l’home com a “animal familiar i social”. El PP, segons ell, és un partit de centre dreta que s’ocupa igual o millor que l’esquerra de les polítiques de benestar però “amb cap, perquè siguin sostenibles i arribin a tot el món“.

Els trets de la web que presenten giren al voltant del “positivisme”, doncs segons el dirigent popular, “ja n’hi ha prou de males notícies, la premsa només projecta els atac entre els uns i els altres i, amb permís de la crisi hem ser positius perquè la vida és bella“. Per aquest motiu en la web es poden trobar propostes fetes per grups institucionals del Partit Popular en diferents localitats adreçades a col·lectius vulnerables, mesures del govern central pensant en els que més pateixen la crisi – com el pla per combatre la pobresa infantil – o vídeos amb imatges positives de la vida en general, com aquest d’una marca coneguda de refrescs. També va fer esment en la seva intervenció al posicionament contrari a l’avortament i en aquest sentit va afirmar que, igual que l’agrupació de Sant Cugat, li hagués agradat que el projecte de llei anés més lluny i que no li agradava que companys seus es manifestessin en contra d’aquest.

Per finalitzar va demanar al públic assistent que donés projecció d’aquesta plataforma i, per tant, de les seves polítiques perquè representen els seus valors, “els mateixos que els de la Marxa de Washington del 22 de gener o de Lió o París i que la majoria de la premsa ni en parla” i va explicar un exemple com a metàfora final: “un polític israelià va respondre que al seu país anaven bé les coses raonablement perquè l’índex de natalitat estava al 2,2%, m’agradaria que un polític espanyol pugués dir el mateix, que un dels nostres objectius passa per aquí, entre d’altres coses perquè ens puguin pagar les pensions“.

El portaveu municipal Jorge Carreras va intervenir al final per agrair l’assistència i per donar valor al terme “família”. Per en Carreras hi ha diferència entre el que pensa sobre aquest concepte la majoria de la gent i les institucions. “Basta amb que ens preguntem nosaltres mateixos que és el que més en importa i siguis del partit que siguis el que més t’importa és la família, ho demostren les estadístiques“. Segons el portaveu municipal “la llei de matrimonis homosexuals ha rebaixat el concepte tradicional del terme “matrimoni” i, en canvi, només ha hagut 1.275 unions d’aquest tipus des de la seva aprovació a tot l’Estat – a Catalunya 288 – quan més del 80% de les famílies viu en matrimoni amb més d’un fill“. Segons les darreres dades de l’Idescat, que són però del 2001, a la nostra ciutat només el 49,8% de les parelles que vivien juntes tenien fills, seguides d’un 19% que no en tenien i d’un 17% de llars considerades “no familiars”, per tant, sense una relació jurídica formal o bé llars unipersonals.

Segons en Carreras millorar les polítiques adreçades a les famílies com a institució és millorar als individus que viuen en família i, per això s’ha de partir d’una sèrie de drets que ténen com a individus i com a família – institució com ara el de procreació – dret a tenir tant fills com un vulgui -, el dret a l’educació – entès com que els pares puguin escollir l’educació dels fills – , la conciliació de la vida laboral i familiar – que els nens trobin la seva mare a casa i, en la mesura del possibe el pare -, l’estabilitat conjugal – el matrimoni no pot obligar menys que una lletra de canvi -, etc.

Switch to mobile version