Autor Societat
19 Febrer 2014 a 12:00

Es presenta al públic la campanya MULTIREFERÈNDUM 2014

És una convocatòria ciutadana que plantejarà diverses qüestions

Logo MULTIREFERÈNDUM 2014 // Imatge del web multireferendum.cat

Logo MULTIREFERÈNDUM 2014 // Imatge del web multireferendum.cat

El proper dijous 20 de febrer a les 11h es realitzarà la presentació pública a la premsa de la campanya MULTIREFERÈNDUM 2014, una proposta que aplega diversos col·lectius i persones amb l’objectiu d’organitzar un Multireferèndum aquesta primavera. Els grups promotors d’aquesta iniciativa explicaran en roda de premsa quines són les preguntes que es sotmetran a referèndum popular i exposaran el calendari de mobilitzacions i campanyes.

Més de 25 col·lectius i organitzacions donen suport a l’inici d’aquesta campanya, que té com a principal objectiu recollir l’opinió dels ciutadans i obrir debat sobre diversos temes a l’hora que es construeix una eina de referèndum obert. Entre els temes d’aquesta primera convocatòria, es troben els cultius i aliments transgènics, el dret a referèndum vinculant per a les iniciatives Legislatives Populars, el deute il·legítim, el control públic de la gestió de l’aigua i el control democràtic i directe de l’energia. Es preveu que el vot es pugui fer tant de forma presencial com de forma online, a través de l’eina Agora Voting.

A l’acte de presentació d’aquest dijous, que tindrà lloc al recinte de Can Batlló, al barri de La Bordeta de Barcelona, hi seran presents persones de trajectòria històrica de les lluites socials a Catalunya: Josep Pàmies, Itziar González, Pep Riera, Àngels M. Castells, Pep Puig, Llorenç Planagumà, Josep Cabayol, entre d’altres.

A continuació adjuntem la llista completa d’organitzacions que donen suport a la campanya: Assemblea de Plataformes d’Afectats per la Hipotèca (PAH) de Catalunya, Som lo que sembrem, Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida /Procés Constituent, CUP, Pirates de Catalunya /Parlament Ciutadà, Associació Dempeus per la Salut Pública,  Plataforma Aigua és vida, Xarxa per la sobirania energètica, Alternativa Verda Assemblea del 15M Sarrià-St.Gervasi, Associació Naturalistes de Girona, Ateneu La Torna, Ca la Dona, Col·lectiu a les Trinxeres, Dia de la Terra, Ecoconsum, Independència per canviar-ho tot Ponent-Pirineus, Plataforma Aturem el Fracking, Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute, Plataforma pel Dret a la Salut, Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària, Raons Públiques del Poble Sec, Revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat, Cultura, Slow food Terres de Lleida, Unió de Pagesos-sector ecològic, Unió de Plataformes i Universitat Indignada.

Switch to mobile version