Autor Bàsquet
27 Febrer 2014 a 14:54

Èpica victòria del Cadet 1 del QBàsket davant del Matadepera

Aquesta victòria els situa en la tercera posició de la lliga

Cadet 1 Qbasket

Cadet 1 Qbasket // Imatge cedida

El Cadet 1 del QBàsket arribava a Matadepera el diumenge a la tarda per disputar el darrer partit de la jornada del seu grup. Els esperava un Matadepera que havia guanyat quatre dels cinc partits disputats, mentre que el QBàsket havia guanyat tres dels cinc partits jugats. Els de Sant Cugat afrontaven el desplaçament coneixent la rellevància del partit, per tal d’obtenir un bon lloc a la taula classificatòria, i havent fet un parell de sessions preparatòries per ser-ne conscients i buscar la millor motivació. També hi arribaven coneixent la pressió que el pavelló del Matadepera acostuma a posar sobre el joc.

El primer quart va començar malament pels de Sant Cugat. Des del primer minut, el Matadepera va liderar el marcador, acabant el quart amb un resultat de 18 a 13. El QBàsket, malgrat l’escassíssim encert davant la cistella, no va decaure en la lluita per remuntar el partit. Van ser molts els tirs de tres, de dos i d’un punt que no van entrar o que van sortir literalment de dins de la xarxa. El pensament dominant d’aquell moment a la grada era que tot era possible, especialment si els nostres no perdien la confiança en si mateixos, cosa que era probable si el seu esforç no era recompensat amb resultats.

El segon quart va començar amb un parcial de 2 a 7 en tan sols quatre minuts, la qual cosa va permetre empatar el partit i recuperar la confiança perduda al final del primer quart. El Matadepera va reaccionar de manera contundent, i el marcador es va congelar en un 22 a 24 des del minut cinc fins al darrer. La mitja part arribava amb un resultat de 28-29 i amb la sensació que el partit tornava a començar.

El tercer quart, que acostuma a ser quan es va intuint quin serà el sentit del resultat, va deixar un mal regust a les files santcugatenques al finalitzar amb un 41 a 37, amb una cistella del QBàsket sobre la botzina. El resultat no reflecteix l’evolució d’un joc que va tenir color visitant durant els cinc primers minuts. Els darrers minuts van ser testimonis d’un joc nerviós i desorganitzat del QBàsket, signe inequívoc d’una dolenta evolució de l’estat anímic. En moltes ocasions anteriors, els nostres jugadors ens havien demostrat la seva capacitat de sortir de situacions compromeses. El darrer quart estava obert, però calia lluitar-lo.

Els darrers deu minuts de partit van veure el bo i millor del nostre equip. Perdent de 5 punts a sis minuts del final, els de Sant Cugat van saber seguir creient amb les seves possibilitats i van controlar la tensió. A tan sols dos minuts i vint segons pel final del joc, el marcador ja era de 44 a 46. El Matadepera, en un darrer esforç, va aconseguir empatar a 48 punts a seixanta-vuit segons del final. Tal com passa amb el bons partits de bàsquet, el darrer minut va ser el moment de desplegar tot el potencial tàctic i de control del joc. A vint-i-tres segons i vuit dècimes del final, el marcador estava a 48-50 amb pilota a favor de QBàsket; el tècnic del Matadepera va demanar temps mort. A la tornada a la pista, els de Sant Cugat van evitar totes les faltes possibles fent passis llargs a jugadors desmarcats. Dues faltes, amb els corresponents tirs lliures, una pèrdua de pilota de l’equip local, un altre temps mort i un desesperat triple infructuós del Matadepera a dos segons del final, van deixar el marcador en un ajustat 48 a 51. Partit èpic dels de Sant Cugat que ens van regalar una tarda de bàsquet en estat pur. Força Qbàsket!

“enviat especial” del Qbasket Sant Cugat

Switch to mobile version