Autor Economia
26 Febrer 2014 a 14:30

Empreses de la Cambra de Terrassa visiten Iran i Erbil per establir contactes de negoci

Els empresaris es reuniran amb homòlegs iranians i iraquians

Logo Cambra de Terrassa

Deu empreses participen en una missió comercial multisectorial a Iran i Erbil organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. Les empreses tenen una agenda d’entrevistes individuals concertades amb empreses dels mercats de destí i dissenyada prèviament per la pròpia institució. Aquestes, es distribueixen seguint el perfil de cadascuna d’elles amb el propòsit de facilitar i promoure l’inici de relacions comercials amb companyies d’aquests mercats de l’Orient Mitjà, ubicades principalment a Teheran i la ciutat d’Erbil.

A la visita hi participen les empreses Dena Desarrollos i Sensocar de Terrassa acompanyades de  Certest Biotec, Ascensores Eninter, Montibello – Cometica Cosbar, Sobime, Menshen Iber, Berioska, Anationio Matachana MATACHANA i LEDS-C4. Víctor García, tècnic de Comerç Internacional de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, acompanya els empresaris.

Iran té 74 milions d’habitants i és la segona major economia de l’Orient Mitjà i l’Àfrica del Nord. Destaca en recursos minerals, petroli i gas, que representen el 30% del PIB i el 75% de les seves exportacions. Espanya exporta anualment a Iran al voltant de 500 milions d’euros. Productes agroalimentaris, d’alimentació i béns de consum tenen cada vegada més demanda en aquest mercat. Les oportunitats de negoci estan als sectors de generació d’energia elèctrica, subministrament d’aigües, petroquímica i automoció, industrial i béns d’equip i maquinària agrícola.

Erbil és la capital de la Regió Autònoma Kurda de l’Iraq i és la tercera ciutat més gran del país. Ha experimentat un major desenvolupament de la seva economia que la resta del país i actualment ofereix oportunitats de negoci i d’inversió, especialment pel que fa a sectors vinculats amb infraestructures, sector energètic i petrolier, agricultura i indústria agroalimentària per donar resposta als projectes impulsats pel govern local. La construcció, el petroli, l’energia, sanitat, turisme religiós, agricultura i transports són alguns dels sectors que ofereixen més expectatives de negoci. El govern iraquià desenvolupa a dia d’avui un pla a cinc anys (2010-2015) amb un pressupost de 186 miliars de dòlars destinat al desenvolupament de sectors com el transport, les telecomunicacions, l’agricultura i la construcció, entre altres.

Switch to mobile version