Autor Sanitat
10 Febrer 2014 a 18:09

El Departament de Salut no podrà canviar els horaris dels CAPs del Vallès Occidental el proper estiu sense negociar-ho amb els ajuntaments

L’Assemblea pels Drets Socials denuncia incompliments d’en Raül Grangé

cap sabadell

Imatge del web d’ICV Sabadell

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat dijous una mesura per la qual el Departament de Salut no podrà modificar els horaris dels Centres d’Atenció Primària (CAP) del Vallès Occidental el proper estiu sense haver-ho consultat abans amb els ajuntaments dels municipis afectats. La proposta ha estat impulsada per ICV-EUiA.

La iniciativa va ser presentada l’estiu passat arran de les queixes que es van produir quan l’Institut Català de la Salut (ICS) va decidir que es tancarien els CAPs del Vallès Occidental durant el mes d’agost a partir de les 15h. La mesura va fer que els CAPs reduïssin substancialment les hores d’atenció, ja que normalment tanquen a les 21h. Aquest fet va suscitar crítiques, ja que són moltes les persones que durant l’agost no poden marxar del Vallès.

La proposta va quedar en un únic punt d’acord, després de la transacció amb CiU, el qual obliga el Departament de Salut a garantir que “per al proper estiu, qualsevol planteig de canvi dels horaris d’obertura de la resta de l’any dels Centres d’Atenció Primària del Vallès Occidental s’haurà de negociar amb els respectius ajuntaments”. Finalment, es va aprovar a la Comissió de Salut per unanimitat.

D’altra banda i després que la Federació d’Associacions de Veïns i veïnes de Sant Cugat (FAV) denunciessin en aquest mateix mitjà amb una carta la greu problemàtica de les llistes d’espera i la mala gestió de la sanitat en general i de la Mutua de Terrassa en particular a la nostra ciutat, especialment pel que fa a “l’enginyeria de protocols per tal de fraccionar els temps d’espera”, l’Assemblea pels Drets Socials ha fet públic aquest cap de setmana un comunicat publicitant que el regidor de salut pública de l’ajuntament de Sant Cugat, Raül Grangé, ha incomplert el pacte al que va arribar davant la comissió de sanitat d’aquesta coordinadora el passat mes de setembre pel que es comprometia a fer posar a tots els CAP’s de la nostra ciutat uns rètols informatius amb un correu electrònic i un telèfon per aquelles persones que volguessin fer una reclamació. Tanmateix, hem sabut també que s’ha fet arribar al Síndic de Greuges la informació sobre el problema de les llistes d’espera, donat que és competència seva, per tal que intervingui el més aviat possible.

20140206_Carta FAV i ComiSanitatADS a Síndic

Switch to mobile version