Autor Cultura
19 Febrer 2014 a 11:21

Comença la desena temporada de “Viu la cultura de prop”

Segons Grangé “és la demostració que sí hi ha propostes culturals per a tothom”

[wzslider autoplay=”true”]

Amb els màxims representants de les àrees de cultura i joventut al capdavant, es va presentar l’atapeïda programació que ens han preparat per aquest semestre l’equip de la Casa de Cultura i el Casal Torreblanca i que es desenvoluparà a tota la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP), un equip al que va voler agrair la professionalitat el regidor de cultura, com ho va fer també amb les entitats que intervenen en la programació.

Escura va expressar la seva il·lusió “pel fet que sigui la desena temporada,volíem aconseguir una oferta complementària i l’element de la participació, mobilitzar les forces vives de la ciutat, el mon teatral i arts escèniques que es mou entre el mon amateur i professional i em sembla que ho hem aconseguit. En aquests 3 anys hi han passat un total de 22.826 espectadors acumulats. I “per aquesta temporada estem mantenint els preus assequibles i la possibilitat també de millor preu amb reserva prèvia i fins i tot entrada lliure”.

En la seva intervenció, el regidor de joventut Raül Grangé, va reivindicar el paper de l’ajuntament en la promoció de la cultura i l’oci enfront d’algunes veus contràries “aquest és el nostre gra de sorra, volem demostrar que més enllà del Teatre Auditori hi ha vida i que hi ha poques raons per no acostar-se a la cultura. Tots aquells que diuen que no hi ha propostes culturals a la ciutat els responem amb aquesta programació”.

La programació

Tenim 43 propostes que formen part de quatre “àmbits temàtics” diferents: Música, Teatre, Públic Familiar i Cicles específics. En la presentació a la Casa de Cultura ens acompanyaven alguns dels protagonistes de la programació (veieu fotografies adjuntes).

Entre les cites musicals destaquen Izah, amb el seu nou treball “Izahblues” al Casal de Mira-sol, Maria Coma, amb “Celesta” a la Casa de Cultura, Albert Solà, amb el nou treball “Converses privades” al Teatre del Casal de Mira-sol, alguns doncs de la “collita del festival Mout-te” o Jazz a la fresca al Casino de La Floresta i el Pícnic Funk + 3º Mostra d’artesania jove.

De les teatrals destaquem “Acorar”, interpretada per Toni Gomila i dirigida per Rafel Duran que es representada aquest dissabte a les 21 hores al teatre de Mira-sol. Altres a destacar, serien “Taula rodona”, del Grup de Teatre Espiral de Valldoreix, amb un text de Pere Calders acabat per Víctor Alexandre i la col·laboració interpretativa d’en Jaume Pla, que demostra que el poble català sap riure’s d’ell mateix o “El criat de dos amos” de Mira-sol Teatre emmarcat en la celebració dels 25 anys.

El públic de zero a 13 anys també compta en aquesta programació, dins el que s’anomenen espectacles “Uala!”. I aquí destaquem “Ton i Guida a la caseta de sucre” de la Cia. Metromàtic teatre de Sant Cugat, a Mira-sol, una proposta segons els seus propis autors, que representa salt de companyia de clown a companyia de titelles cinematogràfiques, portant amb aquest espectacle els nens a la música contemporània en directe, perquè coneguin aquest mon que potser no viuen tant. També es podrà veure “Paperipècia” amb Marcel Gros a Mira-sol, entre d’altres espectacles.

I a més de tot el que hem explicat fins aquí hi ha també els cicles específics entre els que hi ha “El documental del mes”, promogut per Paral·lel 40 cada segon dimecres de mes – no us el perdeu, val molt la pena! -, els “Directes al Casal”, cicles de concerts + jam -sessions, amb la col·laboració de jazzenviu al Casal Torreblanca, els “Ja era hora”, nits d’humor al Casal de Joves Torreblanca, les conferències promogudes per l’Associació Cultural Sant Cugat, en fèiem un ampli reportatge fa uns dies.

Aquesta temporada, a més, es farà un cicle especial dedicat a Max Cahner, personatge que, segons Joan Tres, és “prou important i poc conegut i que sense ell la història recent del nostre país seria ben diferent perquè va aconseguir l’enciclopèdia catalana, edicions 62, TV3, etc.”. L’objectiu d’aquest cicle és conèixer la seva obra i vida i es farà a través del seu secretari, Lluís de Carreras, mentre era conseller de cultura, que explicarà l’obra de govern i el mateix Tres que explicarà l’obra erudita. El segon acte serà “Personal i intransferible” del Josep Maria Espinàs, entrevista – reportatge propera, tendre, personal, amb un col·loqui posterior. Tres, amic personal, va treballar amb ell des del 84.

Switch to mobile version