Autor El temps
28 Febrer 2014 a 10:03

Avui i demà el vent serà protagonista

Espectacular cel d'ahir // foto: Àlex Callao

Espectacular cel d’ahir // foto: Àlex Callao

Arriba un nou cap de setmana i estrenem  març, un mes tradicionalment plujós i amb ambient més suau que el febrer, tot i que aquest passat ja ho ha estat prou, de suau. Hem tingut una nova nit freda, amb algunes glaçades en fondalades internes i unes temperatures que han estat de 3,1 graus a la ciutat de Terrassa i de 3,6 graus a Sabadell.

Ara mateix tenim un dia força clar i amb un ambient fresc que ha de millorar amb el pas de les hores, ja que avui està previst que recuperem un parell de graus respecte ahir. El que no millora, sinó que empitjora, és el vent. Avui esperem ratxes moderades i fortes d’oest i que poden superar els 25 m/s.

Està previst que aquesta situació de vent, i que ha obligat al Servei Meteorològic de Catalunya a activar l’alerta per vent en fase 2/6, millori a la nostra comarca de cara a demà al matí. Tot i això, us recomanem que tingueu cura ja que bona part de les comarques que ens rodegen demà també tindran problemes amb el vent, de manera que no descartem que es puguin donar ratxes fortes també al Vallès.

Pel que fa al cel, esperem un cap de setmana tapat a estones i amb força clarianes i, fins i tot, de força estones on el sol predominarà. Podria ser que acabi caient algun petit ruixat de forma molt irregular i inesperada, però allà on hi hagi les pluges seran minses, així que no patiu per les rues de Carnestoltes. S’espera que diumenge sigui un dia tranquil i amb majors clarianes que demà, al mateix temps que la probabilitat de pluges és menor. Les temperatures seran suaus al centre del dia, arribant als 16-17 graus a bona part de la comarca.

Pel que fa les platges, aquells prematurs que vulgueu anar, heu de saber que s’espera que l’uvi màxim sigui de 2 sobre 10, de manera que no hi ha d’haver perill de cremades mentre no abusem del sol i prenguem les precaucions necessàries. L’Aigua encara estarà molt freda, al voltant dels 15 graus, mentre que l’onatge s’espera que sigui feble durant dissabte.

Això és tot. Tingueu un bon cap de setmana de Carnestoltes!

Switch to mobile version