Autor Cinema, teatre i televisió
17 Gener 2014 a 17:30

Un llop d’Oscar

el lobo de wall street

@ainamarcobal

Un cop posades les cartes sobre la taula, les nominacions dels Oscars ja no són un secret per ningú. Amb algunes sorpreses agradables, i d’altres no tant, mica en mica arriben les nominades als nostres cinemes. Les primeres en fer-ho són: El Lobo de Wall Street amb un DiCaprio en estat de gràcia després de ser nominat; i Mandela: del mito al hombre per recordar aquesta gran figura de la mà de Chadwick i Elba. Però no tot són superproduccions, ja que Oslo, 31 de agosto  és un film noruec que ha rebut molt bona crítica arreu d’Europa.

 

EL LOBO DE WALL STREET (THE WOLF OF WALL STREET)

BIOPIC I COMÈDIA DRAMÀTICA. Dirigida per: Martin Scorsese. Guió: Terence Winter, basat en el llibre de Jordan Belfort. Producció: Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio, Riza Aziz, Joey McFarland i Emma Koskoff. Repartiment: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Kyle Chandler, Matthew McConaughey, Margot Robbie, Jean Dujardin i Jon Favreau.

En Jordan Belfort passa de ser un home honest amb els negocis a ser corrupte. El seu mite a les borses li va fer guanyar el títol de “El Llop de Wall Street”. Ell i els seus seguidors gaudien d’una vida plena de luxe i diners, sense lloc per la discreció.

 

MANDELA: DEL MITO AL HOMBRE (MANDELA: LONG WALK TO FREEDOM)

BIOPIC DRAMÀTIC. Dirigida per: Justin Chadwick. Guió: William Nicholson. Producció: Anant Singh i Dacid M. Thompson. Repartiment: Idris Elba, Naomie Harris, Tony Kgorgoge, Riaad Moosa i Fana Mokoena.

Des de la infantesa fins a l’edat adulta, en Nelson Mandela va desafiar el temps i es va convertir, així, en un mite modern vetllant per la llibertat.

 

OSLO, 31 DE AGOSTO

DRAMA. Dirigida per: Joachim Trier. Guió: Joachim Trier i Eskil Vigt basat en el llibre de Pierre Drieu La Rochelle, “Le feu follet”. Producció: Hans-Jorgen Osnes i Yngve Saether. Repartiment; Anders Danielsen Iie, Hans Olav Brenner, Johanne Kjellevik i Ingrid Olava.

L’Anders té un permís per sortir del centre d’intoxicació per anar a una entrevista de feina. Un cop a la ciutat, es retroba amb els antics amics, els quals han canviat i ell se sent igual, però havent perdut l’oportunitat de créixer amb ells.

 

MEMORIA DE MIS PUTAS TRISTES

DRAMA ROMÀNTIC. Dirigida per: Henning Carlsen. Guió: Jean-Claude Carrière i Henning Carlse, basat en la novel·la de Gabriel García Márquez. Producció: Vicente Aldape, Nina Crone, Enrique Fernández, Raquel Guajardo, Norbert Llaràs, Jordi Rediu y Leonardo Villarreal. Repartiment: Emilio Echevarría, Geraldine Chaplin, Ángela Molina i Olicia Molina.

Es basa en l’obra de García Márquez i explica la història d’un columnista d’un diari que passa la vida mantenint relacions amb prostitutes.

 

TODO EL SANTO DÍA

COMÈDIA ROMÀNTICA. Dirigida per: Paolo Virzì. Guió: Paolo Virzì, Francesco Bruni i Simone Lenzi, basant-se en el llibre de Simone Lenzi “La generazione”. Repartiment: Luca Marinelli, Federica Victoria Caiozzo “Thony”, Micol Azzurro, Claudo Pallitto, Stefania Felicioli i Franco Gargia.

En Guido treballa de porter d’un hotel durant la nit. L’Antonia treballa en una empresa de lloguer de cotxes durant el dia. Es veuen una estona al matí, i la dediquen a fer l’amor per intentar tenir el fill que tant desitgen.

 

SIGO SIENDO

DOCUMENTAL. Dirigit per: Javier Corcuera. Guió: Javier Corcuera i Ana de Prada. Repartiment: Jaime Guardia, Máximo Damián, Raúl García Zárate i Juan Andrés Chimango.

Explica les històries personals d’uns músics en busca de la seva identitat.

 

ASIER Y YO (ASIER ETA BIOK)

DOCUMENTAL. Dirigit per: Amaia Marino i Aitor Merino. Guió: Amaia Merino i Aitor Merino. Producció: Ainhoa Andraka, Amaia Merino, Aitor Merino i Gabriela Calvache.

L’Asier un dia desapareix i decideix unir-se a la banda terrorista ETA.

 

EL FUTURO

DRAMA. Dirigida per: Luis López Carrasco. Guió: Luis López Carrasco, Brays Efe i Luis E. Parés. Repartiment: Lucía Alonso, Queta Herrero, Rafael Ayuso i Sergio Jiménez.

Any 1982. Un grup de joves beu i fa festa a casa d’un d’ells després de ser elegit Felipe González com a president del Govern. Aquesta felicitat deixarà pas al futur incert.

Switch to mobile version