Autor El temps
17 Gener 2014 a 12:06

Precaució aquest dissabte

Foto: Àlex Callao

Foto: Àlex Callao

Encetem un nou cap de setmana marcat per la inestabilitat causada per aquesta borrasca que prové del sud de la península i que podria afectar-nos de manera molt incerta i de molt difícil predicció durant aquesta nit i sobretot demà.

El vent que ens afecta durant aquest matí és el primer símptoma que alguna cosa està canviant en el temps. Aquest vent que a primera hora procedia d’oest anirà virant fins a procedir de sud, el que suposa que la humitat serà més elevada alimentant els núvols que vindran a partir d’aquesta nit. La temperatura màxima d’avui serà semblant a la d’ahir, tot i que tindrem  una sensació major de fred.

El Servei Meteorològic de Catalunya no ha activat a hores d’ara cap alerta de precipitació durant la jornada de demà, tot i que si admet que les pluges poden ser generoses  i irregulars durant tot el dia. El vent que d’oest i per tant molt humit ajudarà a créixer una pertorbació que farà baixar a 1.000 els hectopascals i que creixerà amb força ja a primeres hores del matí. Els ruixats poden ser moderats al matí, tot i que s’espera més probabilitat de pluges a partir del migdia, afectant al litoral i prelitoral, però arribant també a Lleida i Tarragona. Això ens posa en una situació de difícil predicció, on en una ciutat poden caure 40 o 50 (o més) litres per metre quadrat i, en canvi, a la del costat no ploure més que quatre gotes. Des d’aquesta casa el que us recomanem és que demà no us fieu per res del cel i que mantingueu el cap fred a l’hora de pensar on passar el dia (eviteu anar al bosc o al camp).

Diumenge en canvi tot indica que el dia serà molt més agradable i tranquil que dissabte, on el sol podria ser generalitzat a la nostra comarca si la pertorbació no decideix aturar-se sobre nosaltres, una possibilitat que els mapes encara no ho descarten. Sembla ser que la temperatura recularà fins als 10-12 graus de màxima mentre que les temperatures mínimes seran d’entre 1-2 graus durant la nit de diumenge.

Switch to mobile version