Autor Sanitat
22 Gener 2014 a 14:30

Les Associacions de Veïns catalanes denuncien el col•lapse en els serveis d’urgències sanitàries

Creuen que es deu a les retallades

La Comissió de Sanitat de la Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC) ha denunciat que els col·lapses que s’estan vivint a les urgències de centres sanitaris de tota Catalunya es deuen a la política de retallades socials i tancament d’altres serveis que, segona assenyalen, CiU ha dut a terme des que van arribar al Govern de la Generalitat.

Per això, la Comissió Veïnal demana fer una reunió amb Boi Ruiz, conseller de Salut, per tal d’analitzar la situació i tornar a posar en marxa els serveis disminuïts o tancats en alguns barris. Les entitats veïnals asseguren haver estat informats de casos en què els pacients han tardat 24 hores en ser hospitalitzats per manca de llits, degut a les retallades de pressupost.

El Defensor del Pacient va anunciar a principis d’any que durant el 2013 van morir 798 pacients a causa de negligències mèdiques a tot l’Estat, 106 més que al 2012. Tant el Defensor del Pacient com les entitats veïnals consideren que l’augment es deu a les retallades en serveis sanitaris.

Switch to mobile version