Autor Entitats
24 Gener 2014 a 13:00

L’Assemblea Nacional Catalana recull 234.481 instàncies a favor de la independència

La recollida va tenir lloc els dies 11 i 12 de gener

 anc signa un vot per la independènciaL’Assemblea Nacional Catalana va recollir un total de 234.481 instàncies a favor de la independència en la campanya Signa un Vot per la Independència que va portar a terme els passats dies 11 i 12 de gener a nivell nacional.

Segons l’organització, els resultats estan molt per sobre de les seves expectatives inicials, i més tenint en compte el nombre de punts de recollides (827) i les hores dedicades, que se sumen a les instàncies recollides des que va començar el projecte el juny del 2013. A més, la campanya continua, ja que a part de les recollides periòdiques que hi ha per tot el territori, s’està planificant col·locar punts de recollida fixes i l’organització té previst un nou cap de setmana de recollida, els dies 22 i 23 de març.

Coincidint amb la publicació de les xifres, l’Assemblea Nacional Catalana ha fet públic el vídeo resum Signa un vot, amb pas ferm cap a la independència, on es pot veure el transcurs de la jornada de recollida. A més de diversos signants, apareix la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, la coordinadora de la campanya, Rosa Alentorn, i l’advocada Magda Oranich en les seves intervencions a l’acte Via Catalana 2014: què farem per arribar a la Independència, celebrat el passat 10 de gener, en què destaquen la importància estratègica de la campanya.

El projecte Signa un Vot per la Independència es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, forcen als seus representants a que declarin la independència d’acord amb la legislació internacional.

Switch to mobile version