Autor Política
28 Gener 2014 a 15:12

Laia Ortiz, present en un acte sobre la reforma de la llei de l’energia a Rubí

foto: Joan Murcia

foto: Joan Murcia

Laia Ortiz ha estat present a Rubí aquest vespre on ha parlat de la reforma de la llei de l’energia juntament amb membres de la plataforma Som Energia de Sabadell. Amb l’objectiu d’explicar que hi ha alternatives i aprofitant l’exemple que els membres de la cooperativa ofereixen, Laia Ortiz ha continuat amb la denúncia de les companyies d’electricitat i ha explicat el procés de reforma de la llei des de la seva experiència com a diputada del Congrés.

Xavier Pallarès, membre de Som Energia, ha explicat que la cooperativa està formada per socis i sòcies que decideixen de manera assembleària (1 persona=1 vot): “Intentem plantejar el futur de la cooperativa en les assemblees i durant l’any intentem anar fent difusió per a que es conegui tot” en referència de la reforma energètica del PP.  Actualment la cooperativa ja compta amb 12.300 socis i sòcies i ha anat augmentant a un ritme de 4.000 socis per any.

“El que fa la cooperativa és comercialitzar energia neta i a partir de l’any 2012 a produir energia neta. Plaques solars, eòliques biomassa… són projectes que s’han anat finançant pels propis accionistes” ha dit Pallarès. L’empresa té per objectiu augmentar la demanda d’energia de renovables, i per això compra dret d’energia verda a les companyies que en venen i ajudar d’aquesta manera a baixar la demanda sobre les energies tradicionals.

La reforma del PP ha anat directament contra el que l’empresa potencia i això ho ha explicat amb gran claredat l’emissari de Som Energia: “Les lleis van a torpedejar tot el que serien les energies renovables. Nosaltres el que podem fer és comunicar a la gent i explicar el nostre projecte”.

Tot i el que es pugui pensar, el preu a la factura no varia respecte al que fins ara hem estat pagant. Tampoc patirem de talls elèctrics o veurem operaris tallant-nos la llum. Així ho ha assegurat Pallarès, que ha defensat que “no volem tenir més socis per consumir més. Volem tenir més socis per consumir més renovables i millorar l’eficiència de l’energia”. Es tracta que l’usuari prengui consciència i que l’empresa l’ajudi a millorar la seva eficiència de cara a que l’ús de l’energia sigui més responsable.

Switch to mobile version