Autor Societat
31 Gener 2014 a 13:00

La línia de bus exprés.cat entre Barcelona i Ripollet guanya un 17% d’usuaris

Satisfets al 94 % de les prestacions de la xarxa

expres bus

La línia de bus exprés.cat e4 que uneix Barcelona i Ripollet ha guanyat un 17% d’usuaris el primer any. Durant el 2013 s’han realitzat 667.702 viatges, que equival a una demanda de 96.000 viatges més respecte l’any anterior.

Amb aquesta nova xarxa al corredor de Ripollet, gestionada per Autocars R. Font SAU, s’ha reduït el temps del trajecte entre les dues ciutats en, aproximadament, 10 minuts. Manté unes freqüències de pas de 10 minuts en hora punta els dies feiners i també inclou nous serveis cada hora els caps de setmana i cada mitja hora a l’agost. A més, s’han implantat 14 parades amb informació en temps real.

Els usuaris també han expressat la seva satisfacció enfront aquesta xarxa mitjançant unes enquestes. Han puntuat amb una mitjana de 91 punts sobre 100 el grau de satisfacció global de la línia, incrementant en 10 punts els resultats de l’enquesta anterior. Aquesta xifra puja fins als 94 punts en aspectes com la freqüència, per la reducció del temps d’espera entre serveis; i la puntualitat, gràcies al fet que la circulació de les expedicions a través del carril Bus-VAO d’entrada a Barcelona ha permès evitar les retencions a l’autopista C-58; i arriba fins als 95 punts en aspectes com l’itinerari i la seguretat (s’ha incorporat un vehicle nou i l’edat mitjana de la flota és de 6 anys).

La xarxa exprés.cat

La línia exprés.cat de Barcelona a Ripollet va ser de les quatre primeres en implantar-se, juntament amb la de Terrassa, Sabadell i Cerdanyola-UAB, aprofitant l’entrada en servei del carril Bus-VAO de la C-58, l’octubre de 2012.

Actualment, també estan en funcionament la d’Igualada i la de la Vall del Tenes. La xarxa exprés.cat es compon en total de 40 línies que s’aniran implantant de manera progressiva arreu del territori i que enllacen de manera ràpida les principals ciutats del país, millorant la qualitat del servei i la competitivitat del transport públic.

Switch to mobile version