Autor Sanitat
15 Gener 2014 a 16:30

La grip ja és epidèmia

Imatge del web de Gencat

Imatge del web de Gencat

Tal i com vam avançar fa uns dies, la grip ha complert les previsions i ja ha superat el llindar de 110 casos per cada 100.000 habitants, el que significa que a hores d’ara ja és una epidèmia.

Durant la setmana passada un total de 30.997 persones van trucar al 061, mentre que 502.548  persones van acudir al seu metge de capçalera. Això significa que a hores d’ara de cada 100.000 persones residents a Catalunya, 127 estan passant la grip en aquests moments. Està previst que el punt màxim s’assoleixi durant els propers dies, on podríem arribar a gairebé 500 casos per cada 100.000 persones. El fred i les condicions meteorològiques poden frenar però l’expansió del virus.

Fins a aquests moments un total de 43 persones han estat catalogades com a casos greus a causa de la grip, mentre que una dona de 93 anys ha mort .

Tens la grip o creus que la tens? Alguns consells

A  hores d’ara tothom coneix o ha estat en contacte amb alguna persona que ha agafat la grip. Les festes i les reunions familiars són un punt de trobada de persones, però també d’arribada i obtenció de la grip si alguna persona que coneguem l’ha agafat.

Entre les recomanacions per als malalts de grip, es demana sobretot la ingesta de líquids, amb preferència per l’aigua, suc de taronja, brous i infusions. Si no es té gana, no cal menjar aliments sòlids, tot i que haurem de reforçar i tenir cura de beure líquids que ens aportin nutrients. S’ha d’evitar fumar i s’aconsella rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó. També s’ha d’evitar al màxim tossir i, si tenim tos, es recomana prendre caramels sense sucre per evitar rascar la gola i augmentar la irritació.

Però, sobretot, si heu agafat o agafeu la grip, heu de tenir repòs i no forçar la màquina per anar a treballar doncs podeu fer que tots els vostres companys agafin la grip.

Switch to mobile version