Autor Política
30 Gener 2014 a 11:30

ICV comença aquest dissabte la construcció d’un front d’esquerres

Aquest dissabte organitzen una assemblea amb el lema “Ara és demà”

 

Executiva ICV Sant Cugat

Foto: Xavier Boix

No és una novetat, és evident. La coalició ja fa temps que defensa la necessitat de sumar forces des de l’esquerra per plantejar una alternativa a les polítiques que sempre qualifiquen “de dretes”. Quan va haver la possibilitat de construir un govern alternatiu al de CiU en van ser els màxims avaladors. Però sembla que aquesta vegada va de debò. Més enllà dels eslògans que han fet servir en diverses contesses electorals que marcaven posicionaments ideològics contraris a les polítics neolliberals, ara fan una crida concreta i dirigida a uns sectors determinats de la societat.

Aquest dissabte 1 de febrer pot marcar un punt d’inflexió en el camí de trobada de l’esquerra catalana. La coalició roig i verda espera reunir a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona a un miler de persones per tal de debatre una plataforma de mínims i començar a construir un front d’esquerres que sigui l’alternativa real de govern, “basada en un canvi profund del sistema econòmic que, en clau ecològica i amb un model de democràcia econòmica, superi les limitacions d’un règim segrestat per poder que ningú no ha escollit i en canvi condicionen les nostres vides presents i futures”. Així ho ha expressat el portaveu municipal de la coalició i conseller nacional, Joan Calderon, que juntament amb la coordinadora local, Roser Casamitjana, i la resta de l’executiva local, han explicat el funcionament d’aquest acte tan important per la coalició.

La Roser ens explica que “per aquesta assemblea han convidat a partits, entitats i col·lectius amb els que trobem en les lluites quotidianes, amb els que defensem els drets que tant ens ha costat aconseguir i que tant poc està costant retallar. I també ho estem fent a nivell local”. Els preguntem sobre si seria un fracàs per ells que alguns partits no hi anéssim i el Joan ens respon que “no, perquè en primer lloc aquesta invitació no és com les que fem habitualment per assistir a una assemblea i fer una salutació al plenari sinó que ho fem per treballar junts en la diagnosi i en el pla d’acció. Per nosaltres l’èxit és la voluntat de fer-ho en sí mateix i aquest acte és un primer pas en un llarg camí en la construcció d’aquest front que no és gens fàcil i que no només s’ha de teixir amb forces polítiques”.

La convocatòria d’aquesta assemblea de dissabte és un mandat de les Assemblees Nacionals de la passada primavera de les dues organitzacions que formen part de la coalició, en les que es va acordar impulsar la trobada amb persones de la coalició i amb gent de militàncies diverses o de ciutadania que es vol implicar en la construcció d’una alternativa. Per participar en aquest procés tant es pot fer presencialment com de forma virtual en una plana web construïda especialment per aquest procés: www.araesdema.cat.

Als dos responsables locals els hem preguntat també per la translació a nivell local d’aquest procés i ens diuen que “des de sempre l’esperit de la coalició ha sigut aquest, sumar forces. Potser aquesta vegada, si el procés nacional esdevé un èxit pot ajudar a que a nivell local sigui més fàcil, seria una bona cosa”. En tot cas, tal i com informàvem fa uns dies, els ecosocialistes ja han començat a treballar en la preparació de les eleccions municipals del 2015 en la fase encara molt embrionària.

#
Switch to mobile version