Autor Economia
14 Gener 2014 a 17:47

Es signa la segona fase per la recuperació del pantà de Can Borrell

Josep Perpinyà: “El sistema de prevenció d’incendis és molt satisfactori”

Signatura Conveni recuperació pantà de Can Borrell

Foto: Localpress

 

Després de la intervenció realitzada en una primera fase al pantà de Can Borrell, consistent en la construcció d’una passarel·la i un pont, l’establiment d’un circuit de visita i la neteja de l’àmbit del pantà, avui l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i el Consorci del Parc de Collserola han signat un conveni pel que a partir del proper mes de març s’iniciarà una darrera fase de millora de l’espai.

Aquesta segona fase, amb un cost d’inversió de 48.438 €, que s’ha de licitar properament, consistirà en la construcció d’una plataforma d’estructura metàl·lica i ferm de fusta, amb un banc corregut integrat, per utilitzar-lo com a zona d’estada, alliberant així els marges del pantà, que són els espais amb més valor ambiental i diverses actuacions en senyalística, neteja i tractament de vegetació de la zona. La inversió anirà a càrrec del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, depenent del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Sant Cugat a través d’una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) que gestiona l’ens comarcal. Les obres està previst que durin uns dos mesos.

La signatura del conveni l’han realitzat per part de l’Ajuntament l’alcaldessa de la ciutat Mercè Conesa, la presidenta del Consorci de Turisme Olga Olivé i el vicepresident executiu del Consorci del Parc Natural de Collserola, Josep Perpinyà. En les seves intervencions l’Olga Olivé ha ressaltat la importància del treball conjunt de les administracions i els treballs que el Consell Comarcal està realitzant en els darrers anys en el manteniment de la xarxa de camins. Perpinyà ha declarat que “Sant Cugat té una gran sensibilitat vers el Parc de Collserola i a més a posat recursos i ha tingut cura dels espais periurbans, els espais de frontera” i ha afegit que es preveu poder inaugurar la primera fase de la intervenció a Can Borrell el proper 16 de febrer.

L’alcaldessa Mercè Conesa ha ressaltat que “Sant Cugat és una ciutat afortunada per la seva ubicació estratègica i l’entorn natural del que disposa i perquè totes les forces polítiques i la ciutadania en general ha anat a la una per preservar el tresor natural que tenim a l’abast”, s’ha referit també que amb actuacions com la d’avui s’obren noves oportunitats per la ciutat en l’àmbit del turisme “que te amb l’entorn natural un privilegi”.

El sistema de prevenció d’incendis és molt satisfactori”

Aquest mitjà ha preguntat al vicepresident executiu del Parc, Josep Perpinyà, sobre la situació actual i la previsió que fa el Consorci de cara el proper estiu pel que al risc d’incendis. En aquest sentit, ha respost que “el sistema de prevenció d’incendis és molt satisfactori, hem fet grans inversions i les seguim fent, amb altres administracions, sobretot en aquells llocs amb major accés humà, però també hem de dir que el Parc és un bosc i els episodis que tothom tenim al cap van ser molt durs i mai podrem netejar el que en el fons del bosc, costaria molts diners i no els tenim, cal deixar clares aquestes idees”.

Switch to mobile version