Autor Societat
24 Gener 2014 a 15:00

Els 12 municipis de l’Àrea Bàsica del Consell Comarcal utilitzaran un sistema d’informació de la Diputació

El nou sistema permet millorar la gestió i l’atenció als usuaris

Imatge del web del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Imatge del web del Consell Comarcal del Vallès Occidental

El ple del Consell Comarcal va aprovar ahir el conveni per regular les relacions entre la Diputació de Barcelona i els ens locals de les Àrees Bàsiques de Serveis Socials que s’hi adhereixen amb el desplegament del sistema d’informació Diba-Hèstia. D’aquesta manera, els dotze municipis que formen part d’aquesta àrea, implementaran aquest sistema d’informació que permet millorar la gestió i l’atenció als usuaris accedint a les seves dades.

Durant el mes de gener ja s’ha posat en comú amb els tècnics de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials els plans de treball d’aquesta implementació, i durant el mes de febrer es preveu fer la formació a tots els usuaris del sistema i la immediata implementació posterior. La presidenta de la Comissió informativa de Serveis Socials, Ana María Martínez, ha senyalat al respecte que “aquest sistema consisteix en una aplicació de gestió dels serveis socials bàsics que permet la documentació i gestió dels expedients socials així com la consulta i explotació d’informació en aquest àmbit.” També ha afegit que “aquest acord és fruit de la necessitat de desenvolupar un sistema d’informació de gestió únic i adequat per tal de dotar als ens locals d’instruments per a la millora de la gestió i organització dels seus serveis”.

El passat mes de juliol, el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses va donar llum verda a l’inici del procés per integrar la gestió dels Serveis Socials dels 12 municipis integrants de l’ABSS del Consell Comarcal, tal com estableix la Llei de Serveis Socials. Posteriorment es va reunir el Plenari d’alcaldes i alcaldesses de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, que és qui va determinar el pla de treball d’aquesta integració, i que va acordar en un primer moment unificar la cartera de serveis socials i la implementació de l’Hèstia-Diba com a la primera de les accions operatives.

Switch to mobile version