Autor Economia
12 Gener 2014 a 12:00

El comitè d’empresa Alstom demana explicacions a la Generalitat sobre l’adjudicació a una empresa suïssa dels dos trens de La Pobla

La feina es desenvoluparia a la planta de Santa Perpètua

Imatge del web Alstom

Imatge del web Alstom

El comitè d’empresa d’Alstom Transportes Santa Perpètua demanen explicacions a la direcció i la Generalitat al fet d’haver estat rebutjada per fabricar els dos tres de La Pobla que la Generalitat té previst fer per 9’5 milions d’euros.

L’empresa es va presentar al primer concurs que es va convocar a l’abril de 2013 i, tot i ser la preferida, el concurs es va anul·lar perquè se superava el mig milió d’euros de les bases. En un segon concurs, en el qual Alstom no s’hi va presentar per decisió de la direcció, es va atorgar l’encàrrec a l’empresa suïssa Stadler.

L’empresa ha comunicat que el projecte no representava un gran volum d’hores de feina, però sí un bon desenvolupament en l’àmbit de l’enginyeria per a la unitat d’Alstom a Santa Perpètua. La major feina era haver de desenvolupar un nou projecte amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya des de zero.

Per tot això, el comitè d’empresa demana explicacions a la Direcció de l’empresa perquè no van acceptar aquest encàrrec mentre sostenen que no existeix el mercat nacional i per això els treballadors de l’empresa es veuen afectats per les reduccions salarials, la pèrdua de drets socio-laborals i l’aplicació d’un ERTE finalitzat sense acord.

També exigeixen explicacions al Govern de la Generalitat en referència a per què s’ha fet aquesta adjudicació sabent quina és la situació laboral del sector a Catalunya. Per això, assenyalen que la decisió s’ha pres a favor dels catalans, però en contra de la indústria ferroviària catalana i els treballadors del sector.

Switch to mobile version