Autor Cultura
3 Gener 2014 a 18:14

Dos joves valors de la fotografia exposen al Casal Torreblanca

L’exposició d’Amanda Bernal i Albert Blacksad estarà fins el 31 de gener

 

Exposició Âmes

Foto cedida exposició

Il·lusió és la paraula que transmetien ahir tant els fotògrafs Amanda Bernal i Albert Blacksad com els amics, familiars i persones enteses en la matèria que es van anar acostant a la inauguració de l’exposició de fotografia urbana que amb el nom de “Âmes” estarà al Casal Torreblanca fins el proper 31 de gener. Uns joves fotògrafs que encara no poden dedicar-se professionalment a aquest art però que viuen intensament aquesta activitat. Ho podeu sinó veure amb els vostre propis ulls.

En la mostra segons els propis artistes “ens volen transmetre la forma que tenen de percebre el nostre entorn, els sentiments que tenim quan caminem pel carrer, en què ens fixem, un tipus de sensibilitat, la nostra manera de captar la llum, de percebre les persones, la manera que tenim de fer-ho en suport gràfic. En principi tenim uns estils que no tenen un nexe en comú, hem volgut unir aquestes dues mirades, i en comptes de fer una pared d’un i de l’altre hem barrejat fotos, hem fet un mural, una fotografia darrera una altra, un mapa conceptual, formant una història”, diu l’Amanda.

Les fotos no són però totes de Sant Cugat, “n’hi ha de del Marroc, de Barcelona, tenen punts de connexió però tenen estils diferents, són parelles. La manera d’exposar-la és especial perquè li donem la màxima importància a la fotografia, amb tota la puresa, sense res més que la pròpia fotografia, amb una agulla i prou”, explica l’Albert. Per ell, aquesta significa la segona exposició, la primera la va fer a l’Escola d’Art de Sant Cugat i era una barreja entre natura i urbana i va tenir força èxit “aquesta realment impressiona, veure les fotos a l’ordinador i ara a la pared…una foto canvia molt, que el missatge vagi més enllà realment és fort”.

Per l’Amanda, en canvi, aquesta és la cinquena exposició, “el que és especial per mi és que la primera va ser aquí i això significa com el retorn al niu, el primer lloc que em va deixa exposar va ser el Casal i ara la meva obra ha madurat però el Casal em torna a donar l’oportunitat d‘exposar aquí”. Professionalment cerquen que la gent de la ciutat que està acostumada a veure els mateixos espais i imatges, pugui connectar, “tu li ensenyes el que veus, és com un diàleg, és com una conversa”, comenta l’Amanda Bernal.

L’Amanda Bernal va estudiar Belles Arts i desenvolupa la seva activitat al TOT Sant Cugat, fa gestió cultural, fotografia i vídeo. Pel que fa a l’Albert, la fotografia que exposa no és la que li ocupa la seva feina habitual avui doncs estudia al CAR i es vol especialitzar en fotografia d’esport extrem, de natura i animals.

Switch to mobile version