Autor Societat
17 Gener 2014 a 16:00

Del setembre al gener s’han recollit 987 quilos de càpsules de cafè i infusions

La recollida especialitzada en facilitat el reciclatge

Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Aquelles deixalleries que recullen càpsules de cafè i infusions gràcies al sistema de recollida del Consorci de Residus han pogut recollir quasi 165.000 càpsules  des del mes de setembre fins al desembre. Els contenidors concrets per càpsules de plàstic o alumini han acumulat fins a 987 quilos de residus d’aquest tipus.

Va ser a mitjans del mes de setembre de 2013 quan s’ha posat en marxa el sistema de recollida per poder facilitar el reciclatge d’aquests residus que no poden ser llançats a cap contenidor, segons el municipi. Aquest sistema el gestiona el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, amb els ajuntaments i amb un acord amb l’empresa Nestlé i les seves filials Nespresso i Dolce Gusto.

El servei es pot trobar a 15 deixalleries municipals als municipis de: Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. A més s’establiran cinc deixalleries mòbils en els municipis de Rubí, Sabadell i Terrassa i la Deixalleria mòbil del Consorci de Residus.

Les càpsules recollides, majoritàriament, han estat d’alumini en aquests primers mesos. Se n’han recollit 614 quilos, el que equival a unes 102.388 càpsules. De plàstic s’han recollit 373 quilos, 62.223 càpsules aproximadament.

L’empresa encarregada de la recollida dels contenidors es la d’inserció socio-laboral CIPO, la qual trasllada els residus en uns punts d’acumulació.  Allà, les càpsules són gestionades per Nestlé, la qual s’encarrega de traslladar les càpsules d’alumini i plàstic recollides fins les diferents plantes de reciclatge on seran tractades. Finalment, es poden reciclar per separat els materials dels quals estan composades les càpsules i obtenir compost de qualitat a partir del marro del seu interior.

Switch to mobile version