Autor Societat
2 Gener 2014 a 16:00

Consells de compra durant les rebaixes

S’ha de marcar el preu original i el rebaixat

Imatge del web Wikimedia Commons

Imatge del web Wikimedia Commons

Un cop acaba el Nadal comencen les rebaixes d’hivern, dos mesos on es compra un gran volum de productes a més bon preu. És per això, que s’ha de tenir en compte com i què es compra en tot moment.

Un element a tenir en compte és el fet de marcar el preu, i és que els establiments hauran de marcar quin és el preu original de l’article i quin és el preu rebaixat. Els productes que es venguin durant les rebaixes s’han d’haver venut abans fora d’aquesta època, és a dir, no es poden adquirir nous articles que mai s’han venut expressament per a aquesta època de l’any.

A més, l’establiment ha de mantenir els mateixos criteris que en època fora de rebaixes, com per exemple, si s’accepta pagar en targeta fora de rebaixes, durant aquesta època també s’ha d’acceptar. D’altra banda, si s’ha de fer un val de compra, ha de ser pel preu que s’ha pagat. Quan una botiga anuncia la rebaixa d’un producte en concret, n’ha de tenir més exemplars calculant de manera proporcional quant durarà aquesta rebaixa i quina publicitat se n’ha fet.

S’han de diferenciar les rebaixes d’altres promocions que siguin o no puntuals, com ara la liquidació (per tancament o canvi d’orientació del negoci), les vendes de saldos (articles deteriorats o passats de moda) i les ofertes (promocionen un producte).

Com que durant les rebaixes també es venen articles nous o de temporada han d’estar diferenciats els uns dels altres. Es recomana conservar el catàleg comercial, la publicitat, les instruccions amb els preus, i les característiques de l’article i demanar-ne la factura o tiquet de compra amb la referència del producte. Per evitar qualsevol problema, es recomana preguntar si l’establiment accepta canvis o devolucions, ja que no està mai obligat a canviar un producte que està en perfecte estat, a no ser que s’anunciï de manera expressa en algun establiment en concret.

Switch to mobile version