Autor Cultura
16 Gener 2014 a 12:42

Avui, “Oferiu Flors als Rebels”

El documental del santcugatenc Jesús Angel Prieto al Casal de Joves Torreblanca

 

Cartell del documental "Oferiu Flors als Rebels"

Cartell del documental, Imatge cedida

Es podran oferir flors als rebels? Aquesta és en el fons la pregunta que es fa l’autor d’aquest documental contínuament en molts dels seus articles, entrevistes i converses. Perquè, encara que el documental ens parli de les històries personals de quatre individus que van decidir deixar la ciutat per anar-se’n a viure a la muntanya, canviant així la seva experiència vital, el relat que vol transmetre és que no anem bé. Que si seguim així “no podrem oferir flors als rebels”.

Avui, a les 19h al Casal de Joves Torreblanca podeu veure aquest documental dirigit pel Jesús Angel Prieto, professor de l’Escola Massana i membre del FAD, que ha dirigit també “Els tres últims refugis” i ha participat en “El porqué de la crisis”, presentada fa pocs dies a la Casa de Cultura. Després de la visualització hi haurà un debat obert amb el mateix director sobre el contingut del documental.

L’argument de “Oferiu Flors als Rebels” ens parla de quatre personatges ben peculiars i urbans que decideixen retrobar-se a més de mil metres, al poble d’Ossera. Això però fa trenta anys! Els anomenats “hippies” que eren vistos pels habitants del petit llogarret com a bitxos rars que volien ser autosuficients. Ara han canviat el nom per “neorurals” però segueixen volent viure amb poca cosa, com hauríem, en el fons de voler viure la majoria, utilitzant be la mal usada paraula “austeritat”. No us la perdeu, val la pena!.

Switch to mobile version