Autor Cultura
31 Gener 2014 a 14:35

Avui comença la nova temporada del Teatre Auditori

A les 18 hores es pot assistir a un “assaig obert” de Sara Baras

 

Presentació Nova Temporada Teatre Auditori

Foto: Xavier Boix

La Temporada del Teatre Auditori es va presentar el passat dilluns dia 28 amb un important desplegament de mitjans de comunicació que van presentar en un vídeo promocional els diferents espectacles que farceixen tota la temporada des d’avui fins el juny. Ho explicàvem analíticament el passat 18 de desembre i si voleu conèixer cadascuna de les propostes us convidem a entrar a aquella notícia, però el director del centre públic de la nostra ciutat, Pep Tugues, juntament amb el programador Gerald Fannon, ens van obsequiar amb més sorpreses pels propers mesos.

Aquesta temporada tindrem el que anomenen OFF Teatre-Auditori, una programació paral·lela en la que a banda dels assajos oberts com el que es fa avui, abans de la representació de La Pepa de Sara Baras, per la que les entrades ja estan exhaurides des de fa molts dies, o del Ballet Nacional d’Espanya i el Ballet Biarritz, hi haurà també les trobades amb actors, actrius i directors d’algunes de les representacions per tal d’acostar el teatre i l’òpera al públic. Els “Parlem de…” es faran de “Un aire de família”, “Così FUN Tutte”, “Norma”, “Red Pontiac”, “Julio Cesar”, “Dones com jo” o “La Bohème”. Però a més, també s’inclouen espectacles que com va afirmar el director Pep Tugues “s’han vist interpretar en altres escenaris i no es poden fer al Teatre Auditori per motius diversos i, o es faran en una sala de dimensions diferents o organitzarem una sortida per anar-los a veure”. Aquest seria el cas de les actuacions de “Telva Ruiz”, “XY”, “Raul Black”, “Lluís Vidal Trio”, “Octavi Coronado & Jaume Vilaseca”, “Javi Sancho” i “The Cool Grinders”. Aquests espectacles van lligats al jazz, a l’humor o la màgia, gèneres tots ells que es volen promoure.

Durant aquests mesos es pot subratllar que les representacions que podrem veure també serviran per celebrar efemèrides importants. Pitingo actuarà en el marc de la celebració del cinquè aniversari del Catalunya Arte Flamenco, l’obra “Red Pontiac” està inclosa dins els actes de celebració del Día Internacional de la Doma Treballadora del 8 de març i l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat oferirà el concert tradicional de Sant Jordi en el marc de la celebració del Tricentenari de la ciutat.

A l’acte de presentació de dilluns va haver una bona representació d’actors, actrius, músics i directors d’alguns dels espectacles que es faran aquesta temporada. Uns com en Portell Poltrona, van fer de les seves, com sempre, i van recordar que cal seguir reivindicant la figura del pallasso. Altres com Patrícia de No, van agrair que els programadors diversifiquin l’oferta en temps difícils pel món de la cultura i que es barregi primeres figures amb intèrprets que encara que no tinguin tant nom i siguin més arriscats per l’equipament aporten també grans dosis de qualitat.

Switch to mobile version