Autor Societat
6 Gener 2014 a 12:00

I ara després de les festes, què?

1387862013-44

 

Durant  les festes de Nadal, amb tants menjars familiars i tantes begudes, el cos ha hagut de treballar més del compte per digerir els excessos de proteïnes animals, alcohols i sucres. I és que amb tant Cava, turrons i àpats copiosos com escudelles amb la seva carn d’olla o els canelons de l’àvia ara toca fer una mica de bondat.

Ara toca recuperar el ritme habitual d’àpats tot fent una combinació intel·ligent d’aliments que ens permetin baixar pes sense baixar la salut. Els excessos d’aquests dies ens han portat a molt i moltes un parell o tres de quilos més i és que en aquestes èpoques augmenten al voltant d’un 20% les visites a urgències per hipertensions, gota, diabetis, etc…

Així, el millor per aquests dies són els plats de llegums o verdura amb no més de 120 grams de carn o peix i una peça de fruita pels postres mentre que el sopar encara hauria de ser més lleuger.

Després dels excessos d’alcohol d’alguns, ara toca beure, com  mínim dos litres d’aigua diaris i realitzar algun tipus d’exercici.

Switch to mobile version