Autor Atletisme
30 Desembre 2013 a 13:26

Un any més, arriba la Sant Silvestre a Sant Cugat

Començarà el recorregut a la Plaça Victòria dels Àngels

 

Sant Silvestre Sant Cugat

Foto: Xavi Rondon

La nit del 31 de desembre és màgica en moltes coses, també per molts atletes que des del 1924 ja celebraven el que es deia “el carnaval de cap d’any” a Sao Paulo, la més clàssica i antiga de les “Sant Silvestre”, que és com s’anomena aquesta cursa, que es celebra la darrera nit de l’any. Al nostre continent es celebra també des de fa molts anys a ciutats tant importants com Londres, Berlín, Roma o Madrid, ciutat on la “San Silvestre Vallecana” passa per ser la més important a nivell peninsular.

La que ara es corre a Sant Cugat va començar a fer-ho a Barcelona l’any 1999 amb una participació rècord a Catalunya de més de 1.700 persones. A partir de la dotzena edició es va oferir la seva organització a la nostra ciutat que porta ja 4 anys vivint aquest cita. En els tres darreres edicions han guanyat en la categoria masculina Kemboi Cosmers, de Kenia, Jaume Leiva i, en la darrera, el marroquí, Mohamed Menhbarka. En la categoria femenina en les dues primeres edicions va guanyar l’atleta catalana Meritxell Calduch del F.C. Barcelona i en la darrera la marroquina, Hasna Bahom.

La 15ª edició de la Sant Silvestre Barcelonesa – Sant Cugat del Vallès Circuit Aliança i Gran Premi Ibercaja que organitzen el Club Atlètic Barcelonès i l’Ajuntament, sortirà a les 17:30 de la Plaça Victòria dels Àngels i arribarà a les 19:30h a la Rambla del Celler, per un circuit de 10 kms que recorre els carrers i places de la nostra ciutat. Aquest matí hi havia inscrits a la cursa més de 2.600 participants, el que significa un lleuger retrocés respecte a la darrera edició que va superar els 3.500 inscrits. És recomanable segons l’organització recollir els dorsals avui per evitar les cues de demà. A més durant tot el dia d’avui i demà es pot visitar la Fira del Corredor que hi ha instal·lada al Pavelló de la Rambla del Celler està dedicada al món de l’atletisme i te una vessant solidària també recollint aliments per Caritas. A l’hora de recollir el dorsal tothom que hi participi serà obsequiat amb una samarreta tècnica de la cursa i una bossa amb detalls de les empreses col·laboradores de la Sant Silvestre d’enguany.

Pel que fa als premis pels classificats entre els primers, hi ha importants trofeus doncs aquest any del primer al tercer classificat en les dues categories masculina i femenina rebran unes ulleres esportives i un viatge en avió a una destinació europea per a dues persones. Pel que fa als classificats entre el quart i el setè lloc rebran com a premi unes sabatilles esportives i fins el 10è un rellotge pulsòmetre. L’equip que aconsegueixi millors resultats en les dues categories rebrà també una placa commemorativa, rebran plaques per edats els tres primers classificats i trofeu al primer local tant home com dona. També cal destacar com a premi especial d’aquest tipus de carrera, la millor disfressa perquè rebrà un viatge amb la companyia aèria patrocinadora i una placa commemorativa qui vagi durant tota la carrera amb la disfressa més original segons el jurat.

Òbviament una competició com aquesta té unes afectacions sobre la vida quotidiana de la nostra ciutat i afectarà el trànsit i el transport urbà durant la tarda de demà entre les 17:30 i les 19:30h, com es ve anunciant des de fa ja uns dies amb cartells informatius pels carrers afectats, que s’aniran tallant i reobrint en funció del pas dels atletes. També quedaran afectades entre aquestes hores les línies d’autobús L1, L2, L3, L7, L8, L9, L11 i les interurbanes A4, B7 i B8.

Switch to mobile version