Autor Societat
3 Desembre 2013 a 16:05

Sant Cugat suma 3 mesos de descens de l’atur amb 64 persones menys durant el novembre

evolució atur Sant Cugat

Gràfic d’elaboració pròpia a partir de les dades de la Generalitat

Tercer mes consecutiu de baixades en les llistes de l’atur, que des del mes d’agost   porta una baixada de 150 persones . El novembre, tradicionalment un mes negatiu pel que fa a l’ocupació, ha deixat 64 persones menys a les llistes, la qual cosa fa que avui hi hagi a Sant Cugat  4249 persones cercant un lloc de treball. Si mirem les dades interanuals, aquest novembre  hi ha 112 persones menys a les llistes de l’atur que durant el mes de novembre de l’any  passat, causat no tant per la creació de llocs de treball sinó per la no renovació del tràmit i deixar de constar com a persona sense lloc de treball.

No ha estat un mes positiu per les capitals de la comarca, donat que Sabadell  i Terrassa han registrat, per quart i cinquè mes consecutiu , una pujada en les llistes de l’atur. Durant el passat mes de novembre 50 persones a Sabadell  es van sumar a les 20482 persones que estan en situació d’atur, mentre que 33 ho van fer a Terrassa, que acumula 23685 persones en atur. Si comprovem la situació a diferents ciutats de la nostra comarca, a excepció de Cerdanyola, la majoria de ciutats mitjanes i petites han registrat descensos en les llistes de l’atur, amb una baixada considerable a Rubí (-66) i Barberà del Vallès (-31).

comarcal

Pel que fa a les dades registrades a Catalunya, les llistes de l’atur han augmentat en 4.512 persones, que augmenten a 638.344 les persones registrades a les llistes de recerca d’ocupació. Aquest increment ha estat lleugerament inferior al que va haver-hi fa 12 mesos, on 5.785 persones van perdre el seu lloc de treball, però és pitjor que les dades recollides tant el 2010 com el 2011. En termes interanuals, Catalunya aconsegueix mantenir-se per sota de les dades de l’any passat, amb un descens del 2,1% de les llistes de l’atur respecte el novembre passat.

Qui s’ha quedat sense feina?

Aquest mes tant homes com dones han registrat, en termes relatius, taxes negatives en l’ocupació, sent del 0,7% en l’augment de persones en els registres de l’atur.

L’Agricultura i els serveis han estat els dos sectors econòmics on s’han registrat pujades en l’atur. En el sector serveis, un total de 5.056 persones s’han registrat degut a  la finalització dels contractes d’estiu i temporals. La industria, amb una baixada de 256 persones i la construcció, amb un descens de 1222 persones, han registrat baixades en l’atur.

Si mirem les dades d’afiliació, trobarem que Catalunya avui té 11.335 afiliats menys (-0,4%). Aquestes dades són millors que les d’anys anteriors, on les baixades van ser del 1,1% l’any 2012 i del 0,6% l’any 2011. En dades interanuals trobem que  avui hi ha 35.305 persones menys treballant que fa just un any, el que mostra que la destrucció d’ocupació encara segueix al nostre país, tot i registrar un petit canvi de tendència que mostra que cada cop es destrueix menys llocs de treball.

La CECOT reclama polítiques actives d’ocupació

La patronal vallesana ha reclamat en una nota de premsa que, en l’actual context socioeconòmic , les polítiques actives d’ocupació són “més necessàries que mai per possibilitar i incrementar l’ocupabilitat. La formació i la qualificació són el principal instrument per aconseguir-ho”.

La CECOT considera que aquelles polítiques que vagin orientades a aturar la destrucció dels llocs de treball com les que s’han d’aplicar amb urgència. La patronal considera necessari desplegar “un marc de polítiques actives innovadores pensades a que la PIME contracti, vinculades a treball i a formació i a la rebaixa de la quota patronal a la SS, una de les més altes d’Europa”.

Switch to mobile version