Autor Economia
5 Desembre 2013 a 11:18

Es presenta la Revista Alternativas Económicas a la nostra ciutat

Pretén ser un una publicació que faci un servei social

 

Presentació Revista Alternativas Economicas a Sant Cugat

Foto: cedida

Ahir a la tarda es va presentar a la Casa de Cultura de Sant Cugat la revista Alternativas Económicas. Santiago Benedé, Director General d’ESADECREAPOLIS, va presentar l’acte en el que van intervenir el soci de la revista i santcugatenc Josep Grau i la redactora Ariadna Trillas. Benedé va fer una crida en la seva intervenció a no rendir-se a la situació per la que està travessant el país, a tenir iniciativa per iniciar projectes perquè hi ha qui està disposat a donar recolzament econòmic si aquests són solvents i “si ens creiem que les coses aniran bé segurament aniran millor”.

El soci i promotor de l’acte a la nostra ciutat Josep Grau, va explicar al públic assistent que la revista és de caràcter mensual, dedicada a l’economia i el seu objectiu primordial és ajudar a la ciutadania a entendre aquesta de forma pedagògica, sent “una publicació que faci un servei social”. Va ressaltar en la seva intervenció la voluntat dels periodistes de la publicació de ser independents dels poders polítics i econòmics, raó per la que van decidir crear-la mitjançant la fórmula cooperativa. “No hem de tenir amo, tots els periodistes que hi participen vénen d’experiències traumàtiques, el director és l’Andreu Missé, a la redacció en Pere Russiñol,…”, va seguir en la explicació i és que en molts casos els mitjans privats segons en Josep Grau estan limitats per les servituds de les entitats financeres. Una altra raó per la que s’han constituït en cooperativa és la relació amb la revista “Alternatives Économiques” de França, una experiència d’èxit, amb més de 30 anys de vida, amb més de 80 mil subscriptors i una tirada de 110 mil exemplars mensuals que fan d’aquesta un veritable punt de referència d’opinió tant a nivell social com polític en el país veí.

La revista vol ser d’agradable lectura, està estructurada de forma que sigui fàcil de llegir, amb un tema destacat del mes, un dossier, una agenda d’actes d’interès, etc. Com a projecte editorial està en plena consolidació, compta ja amb 40 socis, l’equip de redacció és el propietari del 70% i la seva vocació és dirigir-se des de casa nostra fins l’Amèrica Llatina, d’aquí que estigui escrita en castellà. La feblesa i el monopoli en la distribució comercial fa molt important el fet que necessitin que la gent s’hi subscrigui i se’n faci difusió.

Després de la presentació la periodista i ex directora adjunta del Diari Ara, Ariadna Trilla, va parlar al voltant de si “de debò estem sortint de la crisi?” posant en dubte si les macroxifres que se’ns donen cada dia realment representen un canvi en el benestar de la gent corrent, explicant que l’índex de confiança és millor que el de fa un any i en canvi l’expectativa de trobar feina és pitjor. Trilla afirmà que no ha trobat cap economista que digui de quina forma es pot millorar l’economia i baixar la taxa d’atur, quan des del mateix govern de l’Estat no hi ha cap pronòstic que digui que en menys de 5 anys hagi de baixar l’atur per sota del 20%. Per la periodista el gran problema del país és també l’atur i, sobretot, la confiança en el futur, quan es veu que en els 2 darrers anys la població activa s’ha reduït en 355 mil persones per diferents vies.

Switch to mobile version