Autor Societat
5 Desembre 2013 a 19:14

Comença l’operació “Grèvol” de Mossos d’Esquadra i Policia Local

“Tenim els efectius suficients”, diu l’inspector Jordi Hosta

Presentació Operació Grèvol

Foto de la presentació. Cedida

El tinent d’alcalde de Governació, Seguretat i Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha presentat aquest migdia, acompanyat de l’inspector en cap de la comissaria dels Mossos a Sant Cugat, Jordi Hosta, el sotsinspector de la Policia Local, Àngel Pastor i de la presidenta de l’Associació Sant Cugat Comerç, Mayte Pérez, el dispositiu policial que durant tota la campanya de Nadal i fins la de rebaixes organitzen les forces de seguretat de Catalunya i de Sant Cugat. Per segon any consecutiu es modifica el model de patrulla mixt pel de repartiment territorial entre els dos cossos per la incompatibilitat horària que tenen uns i altres. D’aquesta forma, segons els seus responsables, el perímetre d’actuació és més ampli.

Segons l’inspector Jordi Hosta es tracta d’una operació que consisteix “en reduir i prevenir els furts que es puguin produir en èpoques que les persones estan fent compres i tenen més descuits, també tindrem més incidència en les celebracions de la feina, transport públic i repartiment de mercaderies”. Aquestes operacions però no es donen per un increment en les dades de furts sinó que es fan amb caràcter preventiu i, sobretot, informatiu. Per aquest motiu s’ha editat com cada any un material especial que fa esment de quines són les qüestions en les que els comerços han d’estar especialment pendents. A preguntes d’aquest mitjà, des de Mossos s’ha informat que es reforça la presència al carrer d’efectius de la comissaria de la nostra ciutat per aquesta operació i que en aquests moments hi ha “suficients policies a la nostra ciutat per donar la resposta que cal a les diverses situacions que puguin esdevenir”.

El sotsinspector de la Policia Local, Àngel Pastor, per la seva banda ha declarat que “no hi ha cap relació entre els controls preventius d’alcoholèmia i aquesta operació, seran els que es fan normalment, aquesta operació per nosaltres és preventiva, per donar tota la seguretat possible tant a comerciants com al públic, fent incidència al nucli de Sant Cugat com als centres comercials allunyats del centre de la ciutat – La Floresta i Mira-sol -”. En la seva explicació també ha citat que es faran controls aleatoris en les principals entrades de la ciutat i, malgrat no és fàcil comprometre’s “el temps de reacció quan hi hagi un fet delictiu hauria de ser màxim d’uns 5 minuts”.

Mayte Pérez, presidenta de l’Associació Sant Cugat Comerç ha agraït l’esforç de les administracions en aquesta època on molts comerços es juguen una bona part de la seva facturació i l’especial tasca de servei, informació i prevenció que fan els i les agents dels dos cossos policials.

Switch to mobile version