Autor Opinió
31 Desembre 2013 a 15:00

Només fa un mes i comença un nou any

Xavier Boix

Xavier Boix

Ara fa gairebé un mes que posàvem en marxa aquest nou portal de notícies local. Ens fa il·lusió haver arribat fins avui, dia de “l’home dels nassos”, amb tant d’esforç i feina feta. Una marató de contacte diari amb entitats, associacions, clubs esportius, comerços, actes públics, i desenes d’activitats que omplen aquesta ciutat que de ben segur és una de les més actives del país, us ho dic per experiència pròpia. No ho dic per quedar bé ni per donar-li més valor a la feina que fem.

Quan vaig començar sabia que no seria fàcil, dels darrers anys d’experiència “a l’altra banda” m’ho imaginava, però caram! Quin fart d’anar a munt i avall. Segur que no ho hem cobert tot, ni molt menys. Tampoc és el nostre objectiu. Estem aquí per explicar allò que ens sembla més significatiu del que passa a la ciutat, sense córrer, no pretenem fer la competència a qui te més recursos que nosaltres, no ens hem tornat bojos!. Volem explicar les coses mirant-nos-les almenys dues vegades… de moment però no hem aconseguit que el nostre portal sigui prou col·laboratiu. Algunes organitzacions ja ens estan explicant el què i el com ho fan però encara en queden tantes… però poc a poc que hi ha més dies que llonganisses!

Tampoc no som tant alternatius com voldríem, o potser millor, som massa institucionals, si ho mirem des del punt de vista que l’agenda del que fan des de l’ajuntament marca molt el que és noticiable o no, encara que hem intentat en aquests primers dies contrastar sempre totes les informacions i no quedar-nos amb la primera que ens donen. I això que encara, i diem encara perquè no renunciem a la publicitat institucional, no tenim publicitat institucional!. Però a mesura que anem caminant estem segurs que quan més notícies hi hagi de la societat organitzada o no menys hi haurà de la part institucional o més recursos haurem de posar per tractar tota la informació.

De moment el que més es segueix al nostre portal informatiu són les notícies de la secció de cultura, a la que hem dedicat una atenció especial, amb entrevistes molt intenses en aquests primers dies. També estem molt satisfets de la secció de “la foto del dia” perquè hem aconseguit que un seguit d’amants de la fotografia de la nostra ciutat, participants alguns d’ells i elles del Foto Grup Sant Cugat, ens enviïn periòdicament fotos de la nostra ciutat i es nota, i tant si es nota!!. Reptes que ens posem pel nou any en les seccions? Trobar gent que ens enviïn poemes.

I la darrera qüestió i no per això menys important. Al darrera d’aquest projecte hi sóc jo i un grup de gent de Terrassa i Sabadell que fa gairebé un any que treballen per construir una xarxa de mitjans locals digitals. El ‘santcugatinforma’ no compta amb més inversió però que la meva personal i el meu compromís editorial en fer una informació lliure i no partidista. Com heu vist, l’accés és lliure i gratuït però la informació no ho és, per això necessitem que empreses, comerços, professionals de la nostra ciutat s’impliquin en aquest projecte d’informació local que trenca amb un monopoli que fa anys que dura. En un mes, a 193 persones els agrada la nostra plana a Facebook – 6 persones al dia -, hem aconseguit 253 seguidors a Twitter – 8 al dia – i cada dia 200 persones llegeixen de mitjana les nostres notícies a la web. Són poques? Depèn de com us ho mireu i dels recursos que s’hi adrecin… nosaltres estem molt satisfets d’aquests primers dies i no defallirem perquè hi ha tantes coses a explicar de la nostra ciutat i la gent mereix que se li expliqui d’una manera diferent a la que se li explicava fins ara.

Aquí estem i pensem seguir, amb el vostre suport, tant entrant i llegint com publicitant-vos. En qualsevol cas us desitgem que tingueu un molt bon any 2014 i disculpeu que siguem tan clars però és que no sabem dir les coses d’una altra forma!

Xavier Boix

Editor Sant Cugat Informa

Switch to mobile version