Autor Entitats
30 Desembre 2013 a 17:15

L’O3SAC demana al Ministeri de Medi Ambient l’accés de les entitats catalanes als fons del 0’7% ambiental d’IRPF

Adenc, entitat ambiental de protecció natural del Vallès, forma part d’O3SAC

Imatge cedida per Adenc

Imatge cedida per Adenc

L’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (O3SAC), del qual en forma part Adenc, entitat que lluita per la conservació de la flora i la fauna del Vallès, es va reunir amb els representants del Ministeri de Medi Ambient amb l’objectiu de permetre que les entitats catalanes accedeixin als fons del 0’7% a projectes ambientals provinents de la recaptació d’IRPF.

A la reunió hi van participar Jaime Haddad, subsecretari del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient; Dolors Montserrat, diputada del Congrés pel PP de Catalunya; i Jordi Pietx, vocal a l’Obrador en representació de la Xarxa de Custòdia del Territori.

Durant la reunió, el representant de l’Obrador va entregar al Ministeri un document amb els arguments a favor de modificar la convocatòria d’ajuts d’aquest any amb l’objectiu que les entitats catalanes puguin participar-hi. Les convocatòries públiques es van iniciar l’any 2008 per assignar part dels fons de la recaptació d’IRPF destinats a finalitats socials. Des de llavors han estat diverses les entitats catalanes que han demanat arribar a un consens per reconduir les restriccions d’accés.

Per això, l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya ha posat l’accent a la sentència del Tribunal Constitucional del mes de maig, la qual es posiciona favorablement a la resolució del conflicte de competències presentat per la Generalitat i de la distribució i gestió del fons.

L’O3SAC també va posar l’èmfasi en els aspectes derivats del Reial Decret-Llei 7/2013 de juny de 2013 on es defineix la condició d’entitats del tercer sector que col·laboren amb les administracions, les diferències establertes amb la convocatòria de projectes socials (on s’accepta l’accés de les entitats independentment de la seva localització) i el requeriment previ presentat per la Generalitat a la convocatòria de 2013, el qual no s’adapta al contingut de la sentència del Tribunal Constitucional.

Jaime Haddad va mostrar el seu compromís de mantenir el diàleg entre el Ministeri i l’O3SAC per trobar la solució adient. Dolors Montserrat es va oferir com a interlocutora entre les dues parts.

Switch to mobile version