Autor Política
31 Desembre 2013 a 9:00

La CUP és crítica amb la doble pregunta de la consulta i ho seguirà sent

L’agrupació de Sant Cugat dóna suport a la resolució del Consell Polític

 

David Fernàndez, portaveu de la CUP

Foto cedida cup.cat

El passat 21 de desembre el Consell Polític de la CUP , on hi participen les santcugatenques Alba Johé i Núria Gibert, va aprovar per “unanimitat crítica” un seguit de vuit punts davant la proposta de pregunta de la consulta i de la data, acordada pels partits amb representació al Parlament de Catalunya.

Entre els plantejaments que fa l’organització de l’esquerra anticapitalista independentista n’hi ha de positius, com el que assumeix que l’anunci del president “obre les portes a la realització d’un acte de sobirania per primera vegada en la història d’almenys una part del nostre país, els Països Catalans”. N’hi ha que són crítics amb les formes “la CUP ha estat convidada de pedra en el procés de negociació de la pregunta” i de resignació sobre els seus resultats segons es faci “no dona una sortida real a les demandes expressades per la majoria del nostre poble”.

La CUP expressa el seu posicionament crític amb el format de doble pregunta “amb l’esperança de ser reformulada”, perquè segons ells és un procés “de negociació de les elits catalanes amb l’estat per obtenir una reformulació de la relació de Catalunya amb l’Estat espanyol”. Fan un crida a la mobilització social per superar la més que probable prohibició de la consulta, adverteixen “d’una agudització de les agressions de l’Estat i una més gran ofensiva recentralitzadora contra els Països Catalans i contra els drets polítics i socials de les seves classes populars”.

Finalment la CUP expressa el seu dubte sobre la voluntat real d’organitzar i celebrar el referèndum per part d’alguns partits que han acordat la data i la pregunta i emplacen a tots els agents polítics i socials a posar les condicions concretes perquè aquesta es pugui portar a terme independentment de la voluntat del govern espanyol. “Cal preparar des d’ara mateix una massiva confrontació democràtica amb l’Estat espanyol”. Per acabar defensant un referèndum celebrat unilateralment per tal d’assolir la independència i poder iniciar un procés constituent en el camí de la construcció dels Països Catalans.

Switch to mobile version