Autor Societat
7 Desembre 2013 a 9:00

Empreses Ferroviàries compartiran informació sobre actes vandàlics

Es va acordar a la darrera reunió de l’Obsevatori del Civisme

 graffitis trens

En la darrera reunió de l’Observatori del Civisme al Transport Ferroviari,  format per les principals empreses ferroviàries de l’Estat, s’ha revisat els tractaments operatius en les conductes incíviques i a més, s’ha acordat compartir informació sobre els grafits en els trens per facilitar la feina a les forces de seguretat i així detenir l’autor del fet.

Els causants dels grafits són grups organitzats amb actituds cada vegada més agressives i que arrisquen la vida actuant davant els trens en moviments i fins i tot, introduint-se en sales amb elements sota tensió elèctrica. En la reunió també es va parlar sobre les activitats educatives amb l’objectiu de conscienciar sobre el respecte a persones i a instal·lacions així com també sobre les experiències d’actes vandàlics que han comès menors. D’aquesta manera, per tal de fomentar el civisme, s’han de reduir les conductes incíviques amb accions de prevenció i sobretot de comunicació.

L’Observatori del Civisme al Transport Ferroviari està integrat per representants d’Euskotren, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Metro de Barcelona, Metro de Bilbao, Metro de Madrid, Metro de Màlaga, Metro de Sevilla, Renfe Operadora, Serveis Ferroviaris de Mallorca, Tramvia Metropolità de Barcelona, i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que va impulsar la creació d’aquest Observatori del qual ocupa la presidència actualment.

Switch to mobile version