Autor Economia
7 Desembre 2013 a 11:00

La Campanya de Nadal comença oficialment amb l’encesa de llums dels carrers

Centre – Vila, l’associació més antiga, es queda sense

Gimcana Sant Cugat Comerç

Foto: Xavier Boix

Dimecres a les sis de la tarda es va donar el tret de sortida a una nova campanya nadalenca. Com cada any, tothom, administració i comerciants de la ciutat, posen els seus esforços perquè durant el mes de desembre i principis de gener els veïns i veïnes de la nostra ciutat trobin als comerços de la nostra vil·la allò que necessiten per satisfer les expectatives de consum en aquestes dates tant rellevants. L’acte principal es va desenvolupar com és tradicional a la Plaça Octavià, on es va fer l’encesa de les llums en un acte presidit per l’alcaldessa Mercè Conesa. Com a novetat d’enguany s’ha guarnit la muralla del Monestir, el xiprer i l’alzina d’aquest plaça amb estrelles pintades amb l’empremta de les mans de més de mil alumnes de P-3 de les escoles del municipi.

Des de l’any 2009 que l’Ajuntament de Sant Cugat va finalitzar el canvi d’enllumenat ornamental de Nadal per noves bombetes de tecnologia LED amb l’objectiu de reduir el consum energètic. En total s’han instal·lat gairebé 175 mil LEDS que consumiran durant aquest període 3.945 Kwh. Els llums de Nadal s’encendran cada dia entre les 17:30 i les 23 h, a excepció de la nit i el dia de Nadal, el dia de Sant Esteve, Cap d’Any i el dia de Reis, en els que estaran encesos fins les dues de la matinada.

El punt “fosc” de la jornada va ser la manca de llum al Carrer Santa Maria, un dels carrers més comercials de la nostra ciutat. En un comunicat, l’Associació de Comerciants Centre – Vila, la més antiga de la ciutat i la que primer va posar il·luminació nadalenca, ha fet arribar la seva queixa expressant que la concessionària de la llum pública de l’ajuntament no havia volgut connectar, com havia fet altres anys, la il·luminació nadalenca a la xarxa pública. Segons un portaveu d’aquesta associació “les gestions s’havien fet com sempre però a l’hora de la veritat, els operaris de l’empresa Citelum Ibérica, S.A., no van voler fer la connexió perquè, segons ells, no els sortia a compte econòmicament”. Des de l’ajuntament, responsable màxim de la concessió de l’enllumenat públic, s’argumenta manca de planificació per part d’aquesta associació, tenint en compte que es tracta d’una instal·lació elèctrica i que cal complir amb totes les normatives de seguretat i que es normalitzarà la situació a partir de la setmana entrant.

Switch to mobile version