Autor El temps
4 Desembre 2013 a 12:00

Avui gaudirem de màximes al voltant dels 17 graus

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

El fred intens que ha estat present al nostre país en els darrers dies ens ha donat una pausa a través de l’anticicló, que serà amb nosaltres, com a mínim, fins la setmana vinent.

Moltes màximes ahir van ser superiors a les temperatures registrades en els darrers 15 dies. Els termòmetres van arribar fins als 17 graus en el cas del centre de Sabadell, o 17,1 a Terrassa, amb unes mínimes que s’han situat al voltant dels 5 graus al centre de la comarca i de 4 en el cas de Sant Cugat. La inversió tèrmica pot fer que hi hagi temperatures de més de 10 graus entre les fondalades i els cims elevats.

Durant les properes hores gaudirem d’un dia solejat i sense núvols amb un vent lleuger de gregal que no ens farà tenir sensació de més fred. De fet, durant les hores centrals del dia podem superar els 17 graus a la nostra comarca, de manera que l’ambient serà agradable i possiblement ens haguem de treure alguna que altra capa de roba. La intensitat dels raigs ultraviolats, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, es situarà en nivell 2/10, de manera que el risc continua sent baix.

Atenció a les boires que tindrem demà al matí, que ens dificultaran la vista més que avui i que, acompanyat de temperatures que  poden ser de 3-4 graus al sud de la comarca i de 0 graus a les poblacions del nord, hi pot haver boira gebradora. Les màximes tornaran a estar al voltant dels 16-17 graus i el migdia tornarà a ser suau.

Els mapes a llarg termini indiquen que a partir de dissabte els núvols podran tornar a aparèixer, però amb una probabilitat de pluja molt baixa. No serà fins a partir de diumenge quan podrien haver-hi canvis. Aquests canvis però no inclouen la temperatura, de manera que sembla que tindrem màximes de 17 graus durant força dies.

Switch to mobile version