Autor Economia
16 Desembre 2013 a 21:24

Ajuntament i Sorea renoven l’acord per bonificar els rebuts de l’aigua a persones en risc d’exclusió

Amb aquest acord s’amplia de 100 a 1.000 les possibles famílies beneficiàries

 

Presentació acord SOREA - Ajuntament Sant Cugat

Foto: Localpress

Aquesta tarda s’ha presentat l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària del servei municipal d’abastiment d’aigua SOREA que suposarà que es puguin bonificar a famílies que no puguin fer-hi front. Aquest situació sempre serà però a criteri de l’àrea de serveis socials i implica un salt respecte a la situació de l’any 2012 tenint en compte que els possibles destinataris d’aquestes ajudes eren només aquelles persones que rebien el PIRMI – que aproximadament són unes 100 famílies a la nostra ciutat – .

El regidor de serveis socials Raül Grangé ha expressat la seva “satisfacció per l’ampliació i perquè l’Ajuntament entenia que en la situació de crisi, la pobresa energètica està en el centre de la lluita contra l’exclusió. De seguida vàrem trobar l’ajuda de SOREA i si hem trigat una mica més a fer-ho és perquè intentàvem sumar a aquestes ajudes altres companyies de serveis energètics bàsics i no s’ha aconseguit. Volem posar en valor doncs aquest acord. Quan els serveis socials determinin que una família ha de ser bonificada ho serà pels primers 100 litres/dia que tingui de despesa i també per la taxa de clavegueram”.

En la seva intervenció el Director General de SOREA, Joan Cristià, ha posat èmfasi en que “amb aquesta renovació es fa més proper el conveni perquè qui pren la decisió és qui més coneix a la ciutadania que són els serveis socials i, a més, el conveni inicial es simplifica, passant de bonificació trimestral a semestral, que vénen a ser uns 72€”.

A pregunta d’aquest mitjà sobre el fet que sigui normal que aquesta companyia cedeixi en aquest acord atenent que es tracta d’un servei de competència municipal en concessió administrativa, l’alcaldessa Mercè Conesa, ha respost que “malgrat ser així s’ha de posar en valor la sensibilitat de SOREA – Fundació AGBAR, a qui ha agraït la disponibilitat i el compromís amb les persones necessitades a qui presta servei, és molt bo que les companyies de serveis tinguin aquesta sensibilitat, especialment en el context actual de crisi”.

Switch to mobile version