Autor El temps
29 Novembre 2013 a 12:31

Una nit gèlida obre pas a una recuperació gradual de les temperatures

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

Ahir al vespre es van registrar temperatures sota zero a molts indrets de la nostra comarca, sent de 1 grau positiu a Terrassa, -1,2 graus al rodal de Sabadell i -1 grau a Sant Cugat.

Durant les properes hores l’arribada d’una massa d’aire lleugerament més càlida farà que les temperatures augmentin fins als 11 graus al centre de la comarca.  Les temperatures mínimes també han de pujar sensiblement, fins als 2 graus aquesta nit (una pujada mitjana d’uns 3 graus aproximadament). Aquesta tarda el vent tornarà a incrementar-se, però la sensació de fred no serà ni de bon tros la que hem tingut en les darreres hores.

L’arribada d’un front de cara a demà farà que durant les primeres hores del matí la neu sigui present a bona part del pirineu, arribant a la tarda i vespre les pluges aquí i amb un vent que tornarà a ser superior als 25m/s, el que ha obligat a activar l’alerta per vent a la nostra comarca entre les 18-24h de dissabte. Les temperatures es mantindran al voltant dels 10 graus a la nostra comarca.

La previsió a mitjà termini ens indica que les temperatures donaran un tomb, deixant de banda la primera onada de fred d’aquesta tardor i recuperant màximes properes als 14 graus de cara a la meitat de la setmana vinent. Tot i això, encara queden molts dies i hem d’esperar que les previsions es vagin confirmant.

La intensitat dels raigs ultraviolats que elabora el Servei Meteorològic de Catalunya ens indica que tant la intensitat (1/10) com la quantitat d’estona prevista de sol (0/10) fa que no haguem de patir per cremades, sobretot si durant la jornada de demà es confirma la previsió de pluja.

Switch to mobile version